teknikens jävla värld!

Som jag berättade i torsdags (om jag inte minns fel!) så gick min dator sönder. Så tack och hej med den.
Och igår då? Jo då gick min sablans kamera sönder! Vad är det här?! Det blir så himla dyrt på en gång! Och jag har spanat in en kamera som jag verkligen vill ha, men det kommer ta ett x antal veckor innan jag får den. Den befinner sig nämligen i Kina än så länge! Käre värld, jag blir galen! Det blir till att fota usla bilder med mobilen så länge. Finfint verkligen. Blä!

somewhere only we know.

Trött och sleten är verkligen två ord som passar in på mig idag. Jag har inte sovit sen jag vaknade igår (fredag) runt tolv, och vänner, det börjar kännas av!!
Igår var det grillfest här hemma i "gula huset" med massor av snygga människor. Det blev stök, mat, musik och bästa leken ; jag har aldrig! Det flödade skratt och berusningsdryck i mängder och skandalerna var både små och få! En helt oförglömlig kväll som är skön att ha i minnet såhär i farväl-tider. Tack alla! Det var såå nice!

20193-15920193-16020193-16120193-162

20193-163


Idag var det egentligen meningen att det skulle bli en festrunda ut till Sigges, men både huvudet och kroppen säger nej. Det får bli popcorn (salt!!) och mys-pysig film istället.
Ursäkta, men orken att skriva finns inte riktigt här idag.





-My pillow smells like Dave did yesterday.

En mindre bra dag som ändå slutade glatt.

Helvetes jävla skit! Det gånger 100 var ungefär vad jag tänkte när jag satt vid datorn i eftermiddags. Den bara la av! Och inte nog med det. Det började ryka från den också! Inte sådär lite så att det knappt syns, utan massa, massa, massa, ungefär som att det satt en liten gubbe med filthatt där inne och rökte cigarrer! Jag blev livrädd och nära på att springa ut och hämta vattensläckaren, men hejdade mig i sista stund. Galet.
Men jag ringde snygg-Anton som kom hit som räddaren i nöden och körde mig till Värnamo så jag fick lämnat in den.
Så nu sitter jag här med en hyrd dator istället för min egna underbara och inte blir jag gladare för det. 150 pix per vecka blir jag tvungen att lägga ut, bara för att jag vill ha med mig dator till Öland nästa vecka. Ganska onödigt. Så hejdå 750 kronor, hej du tomma plånbok.

Senare av en slump tittade Stefan in och bjöd på lite skratt. Det är sådant jag gillar hos mina nära&kära; spontanitet!

Nu är klockan lite för mycket så nu ska jag med glädje sätta på mig pyjamasen och titta på lite film. Kanske att det blir Kill Bill igen?! Me like!



-you belong with me.

Sommarlista.

Vad ska du göra i sommar: Just nu är det semester i två veckor, sedan bär det av till Öland för att jobba i fyra veckor. Efter det kanske det blir en veckas jobb på dagis och sedan är det dags att börja packa inför flytten till Karlstad som sker någon gång runt den 18:e.
Sommarens plagg: Det måste nog bli alla vita klänningar.

Sommarens accessoar: Massor av armband och gucciklockan.

Alltid i väskan: Nycklar, mobil, plånbok, vaselin och almanacka.

Sommar för dig: Öland, grilla, uteserveringar, sena kvällar och tidiga morgnar, massor av vänner och mycket kärlek.

Restips i sommar: Alltid, alltid Öland. Köpingsvik och Borgholm är helt underbart på sommaren!

Vad läser du helst: Spännande ting som inte går att ta ögonen ifrån.

Bästa sommartipset: Med rätt sällskap och bra musik är det inte mycket som kan gå fel!

hair today.

Jag har tänkt på en sak; hår är verkligen svårt! Just nu vet jag inte alls vad jag ska göra med det! Jag är trött på den färgen som jag har nu, så därför vill jag göra det blont nu när det är sommar och allt, men ändå har jag köpt svart färg idag men jag vet inte om jag kanske vill ha kvar det så som jag har det just nu istället.
Sen så kommer ju frågan; ska jag klippa lugg eller inte? Eller ska jag spara ut luggen? Eller ska jag fortsätta ha snelugg? Och jag är sugen på att klippa av en rejäl längd på håret, men ändå har jag sparat så länge nu och jag gillar ju att jag kan ha det antingen lockigt, rakt eller uppsatt. Jag blir galen!

Heldag med systrarna grus!

Strax innan tio idag plingade det på dörren, och in kom Emma med ett leende på läpparna! Det blev frukost och skön musik och sedan slängde vi in oss i bilen och åkte upp till Jönköping.
Efter en stökig resa med en stirrig Emma hittade vi slutligen in till stan, och shoppingen var ett faktum. Vi fick ju löning idag! Hoho! Jag hittade 3 festklänningar och 2 att ha till vardags och en himla massa smycken. Köpte även med kuddöverdrag till mami och en supersnygg sjal till Anton som han var peppad på! (Det känns mycket bättre att spendera pengar på sig själv om man köper något till någon annan också!)
Efter stan åkte vi till A6, men när vi kom dit var vi så trötta så det blev bara tre par skor, ett linne och mumsig tacobuffé. Men det är inte illa pinkat ändå!
På vägen hem stannade vi vid en superbra lekplats och busade av oss lite. Dom hade verkligen alla möjliga roliga saker som jag inte hade sett innan. Hoho! Min favorit blev en gunga som kunde snurra och gunga åt alla möjliga håll. DET är något att investera i!
Efter det blev det inköp av glass, hårfärg och film och när vi kom hem la vi oss i soffan och tittade på Kill Bill vol.2, som jag älskar!!
Men nu är jag riktigt, riktigt trött, så nu blir det att hitta sängen. Jag har en känsla av att dagiset kommer att ringa imorgon fastän jag inte vill jobba. Jag skulle ju ha två veckors semester ju!

20193-158

-fröken seg och fröken omständig.



illa illa!

Klockan är 22:40 och jag sitter fortfarande (!) här i pyjamas! Det är helt sjukt! Semester är förödande! Men jag tröstar mig med att jag måste passa på att slappa nu eftersom jag ska jobba hela sommaren. Och så regnar det faktiskt också.
Lite bra grejer har hunnits med. Eller två...Haha. Jag och Anton har planerat lördagen och sen har jag kollat upp lite inför festen  som jag är peppad på att ha innan det blir flytt till Karlstad. Det enda problemet är att det känns som att det finns alldeles för lite tid till allt. Men vänner, den som lever får se!

Nu har jag klagat hela dagen på att jag är för lat, så nu ska jag hoppa i ett par träningsbrallor, stoppa hörlurar i öronen och ge mig iväg ut i regnet en runda!


-we're going to the party!

Ring a ding dong.

pratar du fortfarande med den du kysste senast? det gör jag väl..
har du sett din bästa vän gråta? yes.
vad åt du senast? smörgås med brännvinsost och gurka. 
har du fått nån komplimang idag? jag inte pratat med någon idag.
är du polare med grannarna? dom ena men inte dom andra.
vilka språk talar din mamma? svenska och norska. 
vilka länder har du bott i? bara Sverige.
när åkte du bil i mer än 15 minuter senast? igår när Fredrik körde mig till tåget i Kalmar.
gay? nix.
suger det här? inte då!
har du varit på stranden? i år? bara på kvällen.
minns du din/dina musiklärares namn? japp.
hur bra är sin syn? perfekt!
har du varit på party? haha, yesbox!
skulle du kunna tänka dig att simma med hajar? ja, om jag är garanterad att komma upp utan bitmärken.
vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror? att jag inte har någon bror
har du vart utomlands? ja, massor av gånger.
vilket är det bästa bröllop du varit på? kusin Rose-Maries är det enda jag komer ihåg.
var är dina syskon just nu? antagligen är hon hemma i Göteborg med sin bäbis. 
vad var den senaste drömmen som du minns? Anders Wedin kom och hälsade på mig på jobbet.  Hoho!
vilken tid gick du upp imorse? vid halv ett typ.
vad ska du göra i helgen? jag vill åka till Liseberg!
vad står det i det fjärde smset i din inkorg? "Hej darling.  Ja är hemma nu.  Har varit hos mormor o sprungit o cyklat :-) är ni vakna i huset så jag kan ringa? Dom sover här.  Puss"
har du färglinser? va? nej.
vad gjorde du klockan två inatt? fixade med massa bilder.
vad är det första du gör på morgonen? dricker vatten.
vad ska du göra efter det här? ringa till Stefan, fixa lite här hemma och gå ut och gå en runda.

rockin' all over the world.

Än har det inte blivit någon töntig film. Varför? Jo, David (som för övrigt är Sandra Dahlbergs bror och därmed Jimmy Janssons svåger. Haha!) var snäll och fixade min dator i veckan, så nu sitter jag fast här ute i cyberrymden. Illa illa!
De senaste 2-3 timmarna har jag pratat med Emma och fått henne att upptäcka underbara Moneybrother! Me like!

20193-157



- - - - 

now I'm here again...

Att åka tåg är verkligen inte min grej. I alla fall inte när SJ är knäppa och sätter in fel tåg med för få sittplatser. Det blev 2 och en halv timmas svettig trängsel med svenskar, tyskar och amerikanare. Puh!

Det känns lite tomt att vara hemma igen. Det är så tyst! Men det kan behövas innan jag åker tillbaka om två veckor för att stanna där i fyra.
Igår hade vi den sista spelningen som gick över förväntan och efter det gick jag och Hugo ut i vimmlet och träffade kul folk, stökade och dansade. Det var så himla bra! Till Hugo: Du är en pärla!

20193-154  20193-155 

                          20193-156
Nu ska jag packa upp mina väskor och börja tvätta och sedan är det dags för töntig tjejfilm. Hoho!




-...I just miss your arms.

It's times like these you learn to live again.

En kort uppdatering:
Nu har Fyra bugg och en Cubacola spelat och dom var hur härliga som helst. En blandning av Mora träsk och Håkan Hellström typ. Höga klackar och dans hela kvällen med snyggaste folket i stan! Me like!

Efter spelningen kom Lok med man och hälsade på en liten snabbis, vilket var supertrevligt! Allt känns alltid så himla bra efter att ha pratat med henne! Kärlek!

En sak som jag har tänkt på jättemycket är följande:
Om en tjej gillar en kille gör hon nästan vad som helst för att få vara med honom. Hon skiter i om hon är trött, hungrig eller liknande; om killen ifråga vill att hon ska vara med honom, så är hon det. Hon kan till och med ändra sina länge inbokade planer. Inte illa va?
Men killen däremot. Han kan gilla en tjej supermycket, men ändå sover han när han är trött, äter när han är hungrig och håller stenhårt på det som är planerat.

Vad är det för fel på oss?



-is this just desire or the truth?


Dagens.

Dagens upptåg: Sov länge och efter det har jag bara hängt runt med sköna klintare.
Dagens klädsel: vit skjort/tunika-klänning.
Dagens ytterkläder: Biege A-linjeformad jacka och svarta paljett-ballerina.
Dagens smycken: Massa armband i guld.
Dagens frisyr: Lockigt med uppsatt/tupperad lugg.
Dagens teve: Kollade lite på Sunes jul innan.
Dagens mat: Köttbullar med potatis och sås.
Dagens roligaste: Hugo är här!
Dagens tråkigaste: Inget jobb idag.
Dagens låt: "The last song" med Foo Fighters.
Dagens bok: Ingen. Köpte Klick! och FREDAG innan som jag ska lägga mig och läsa.
Dagens telefonsamtal: Mami.
Dagens sms: Inget än.
Dagens köp: två tidningar och halstabletter.
Dagens humör: Seg och förkyld. Hoppas att peppet kommer snart!
Morgondagens planer: Öva och spela inflr massa folk.


Fyra bugg och en cuba-cola spelar här ikväll.

Det regnar på Öland, så det enda som finns att göra är att äta glass, titta på film, sitta vid datorn och vänta på att midsommarfirandet ska börja. Men visst är det mysigt!

För ett år sedan var det detta som gällde:

20193-102     20193-101


..och jag ljuger om jag säger att jag inte saknar det.


Nu ska jag måla naglarna, titta på Dagboken och öva införmorgondagens spelning.



-don't you turn your love away from me.

Vad gör jag här?!

Jag förstår inte varför jag åker någonstans när jag helst av allt vill vara hemma och ta hand om min hals. Och att mitt jobb under denna midsommarhelg är att sjunga gör ju knappast saken bättre. Och att inget går riktigt som jag vill är trist. Och att det finns alldeles för många tjejer i åldern -15 som flamsar runt gör mig inte peppad. Och att mina planer inte ger resultat är surt. Tjejer, försök aldrig att spela svåra!


Nu kan det ju vara så att jag bara är trött och tjurig för att jag inte har sovit på evigheter och därmed är superseg. Så om jag vore er, skulle jag inte lägga alldeles för stor vikt vid mitt uttalande här ovan. Tjejer, spela svåra! Det är kul!




-the tv is on but I'm bored.

sol, vind men inte vatten.

Nu sitter jag i mitt fina lilla rosa rum på Öland och jag är riktigt, riktigt trött. Jag har bara varit här sen i tisdags och jag kan inte säga att jag har jobbat allt för mycket, men det tär att vara smart och trevlig hela tiden.

Det är tur att det finns vissa saker som piggar upp en:

*Saras&Emmas dansmatta

*Att Hugo kommer om ca 3 timmar

*Pontus kramar

*Charlies vänner-box

*Datorn, som är min enda kontakt med omvärlden

 
 

Det skulle vara kul om jag fick önskan "att sluta hosta" uppfylld nu. Jag orkar inte mer. Hostan gör ont i både halsen och i huvudet, och jag tycker synd om Ulrika som fick flytta ut från rummet och lägga sig på soffan inatt för att jag störde henne. Så det är ju inte en helt egoistisk önskan heller! Give it to me.




     -you can hear my song.

Vagabond.

Just nu älskar jag mina skor så otroligt mycket!
Dom kommer att passa perfekt till sommarens klänningar!

KÄRLEK!


20193-152







It's all there in my fantasy...

Woohoo! Idag har jag träffat min baby in crime - Helena - igen för första gången på hur länge som helst! Det var helt underbart och käre värld vad snygg hon var! Inte för att hon inte var det innan såklart, men det har hänt mycket på nio månader!

Det blev massa uppdateringar och berättelser och sedan gick vi ut och åt mumsig mjukglass! Hoho! Jag fick även massa oinslagna paket som jag blev superglad för! Ett par stora solglasögon (Me LIKE!), en Gucci-klocka, ett Chanel-gloss (som doftar underbart!) och en Dior-palett! Hon är allt bra den där Helena. Hon vet fortfarande vad som ligger mig närmast hjärtat!

Kvällen ska fortsättas med lite kvällsmat, telefonsnack med Emma och inlärning av Ochrasy. Nu sitter tabsen rätt så bra måste jag säga. Nu ska det bara gå fort också!


Och btw. Jag pratade med Danny innan och om cirka två veckor ska jag tatuera mig! Hoho!



...and I believe it.


Ochrasy

|-------------------------------------------------------|

|-1---11---11---11---11---11---11---11-------|

|---0----0----0----0----3----3----3----3----------|

|-------------------------------------------------------|

|-3----3----3----3----3----3----3----3------------|

|-------------------------------------------------------I


|-------------------------------------------------------|

|11---11---11---11---11---11---11---11------|

|---2----2----2----2----0----0----0----0----------|

|-------------------------------------------------------|

|-3----3----3----3----3----3----3----3------------|

|-------------------------------------------------------|



I feel dizzy all laid back and I'm too blind to see
What's going on outside my lonely window
I'm turning on the TV screen watch the news for a while
Then I fall back to sleep again


And I'm dreaming 'bout times, times that are gone

Times when I lived alone in my own land called ochrasy

That place was everything to me

The world I made it up you see
It's all there in my fantasy

And I believe it

I'm waking up again and see that war on screen again
And it makes me want to go and hide
This world is full of misery, the anger is too big to see
That's why I had to dream this dream

I was dreaming 'bout times, times that are gone
Times when I lived alone in my own land called ochrasy
That place was everything to me
The world I made it up you see
It's all there in my fantasy
And I believe it

Now they come again all these soldiers without shame
Dressed in black an equipped with fire
They can stop our happy days and put us in the graves
But never reach the ochrasy

I was dreaming 'bout times, times that are gone
Times when I lived alone in my own land called ochrasy
That place was everything to me
The world I made it up you see
It's all there in my fantasy
And I believe it

I'm waking up again and see that war on screen again
And it makes me want to go and hide
This world is full of misery the anger is too big to see
That's why I had to dream this dream


Det här ska jag spela NU!


Ordspråksboken



kom, låt oss berusa oss med kärlek

och njuta av dess vällust ända till

morgonen.

                 
                                       Ords. 7:18


Sit where we want you to!

Jag är så ensam i min sadel, jag är så ensam i min sadel, jag är så ensam i min sadel, jag är så ensam..för jag har ingen häst.


Nu har Emma åkt hem och det känns helt tomt i mitt hus. Hon har bara bott här under helgen, men det känns som en månad och ändå har tiden gått alldeles för fort!


I fredags var jag först hemma hos Stefan en snabbis för att hämta ett recept av hans fader, prata lite med Stefan och Per och önska dom en trevlig resa. Det känns lite konstigt nu, men det är ju bara en vecka.

 Efter dusch och fix kom min Emma till mig och det blev lite förfest innan det bar av mot Gislaved och karaoke-pepp! Det blev drinkar i massor och efter att två damer hade ockuperat mikrofonen alldeles för länge gjorde jag slag i saken och sjöng för full hals. Och käre värld vad roligt det var! Hoho! Vi fick till och med gratis påfyllning i glasen av den snälla bartendern!

Resten av kvällen blev det dans, nya trevliga möten och efterfest i gula huset (dvs. här!) med ytterligare några som inte hade varit med under kvällen. Riktigt, riktigt härligt!


Efter en natt utan sömn gick jag ut för att möta det soliga Sverige. Något som mitt huvud inte klarade av allt för länge, så det slutade med att jag och Emma låg i mitt svala rum och tittade på Dagboken. Me like!

Efter det tvingade vi oss iväg till affären för att köpa mat till kvällen och väl hemma var det bara att ställa sig vid spisen och börja laga tatatata (jag vet inte vad det heter, men typ något sånt!). Sen blev det dusch och fix och vid ca 20 anlände Anton, Jocke, Jacob och Niklas och grillfesten var i gång! Att dricka med gott sällskap och bra musik är verkligen underskattat!

Det var väl ungefär det som jag hade att bjuda på. Resten är antingen historia eller sekretessbelagt. Hoho, kul tjej! Men nu är jag trött, så jag ska lägga mig och titta på Victor/Victoria och sedan ska jag sova!


 


-I found a boy with a heart on his chest.


The way of a woman in love.

Yesbox! Eller inte. Damn. Allt flyger runt i huvudet nu. Jag älskar när sommarkänslorna sätter fart på kroppen!
Det går runt och pirrar lite smått dygnet runt. Jag får sova jättemycket nu för att orka med alla bubblande känslor! Hoho!

Grattis till mig för igår blev jag moster till en söt liten pojk, Lok kom hem och vi kunde prata i telefon utan tidspress och ikväll är det fest på gatorna i Anderstorp! Weey!
Fast det är synd om Anton och Stefan för dom måste jobba ikväll. Big NO NO till det! 

Så nu ska jag hoppa in i duschen, öppna en breezer och invänta söta Emma som jag har saknat i en och en halv vecka!




-I recall your kisses.


My baby drove up in a brand new Cadillac.

Nu är helgen i stort sett förbi och som vanligt har det gått alldeles för fort. Ibland önskar jag att jag kunde få vissa moment i mitt liv att gå på repeat. Det är jobbigt att få känslan, att så kul som man hade, så kul kommer man aldrig att ha igen. I alla fall inte med de personerna som man delade stunden med.

Men nu ska inte jag vara den som är den som den som är negativ utan istället dela med mig av helgens bravader.


 

Fredag:


Dagen började med ett besök på vårdcentralen där dom snodde elva (11!) rör med blod från mig. Det gillar jag inte. Jag trodde att jag skulle ha vant mig vid nålar efter min sjukhusvistelse, men icke. Skräcken tog vid så fort sköterskan bad mig sitta ner och dra upp ärmen. PAIN! Jag måste verkligen jobba på det här..


Vid två åkte jag och hämtade Stefan på jobbet och det bar iväg mot Gislaved och "gröna butiken". Helgens inköp gjordes och som vanligt så kostade det alldeles för mycket pengar. Puh.

Efter att ha lämnat Stefan utanför hans hus i tryggt förvar, åkte jag hem och packade väskan - resväskan - med alldeles för mycket kläder. Varför tar man med sig sex klänningar och fyra par skor för en borta-natt? Och sen all annan skit som åker med av bara farten. Ännu en sak som jag måste jobba på..


Vid ca 19 var det dags. Stefan, Per och Jens kom och hämtade upp mig här på glada gatan, all min packning stuvades in i den redan fullproppade bilen och det bar iväg mot Halmstad. Musiken sattes på, första ölen öppnades och peppet var på topp. Uttrycket "fest i bussen" som användes flitigt av ESMK får nu konkurrens av "fest i bilen". Oh yeah! Dock ägnades halva resan åt att hitta en toalett till mig, som har alldeles för liten blåsa. För vem är så dum att han tror att jag tänker sitta på en P-plats med hela världen som åskådare? Haha. No way!

Väl framme i Halmstad, eller närmare bestämt Pers stuga, började festen på riktigt. Gitarren åkte fram och det blev nån slags allsång varvat med "jag har aldrig" som är min absoluta favoritlek. Hoho! Vilka saker man kan få reda på!

Sedan blev det taxi in till någon trevlig pub i Halmstad, där intaget av dricka blev lite, lite för mycket. Vi mötte upp med en annan Per och pratade strunt med massa okända människor, och sedan bar det av mot ett trevligt litet danshak där vi spenderade resten av kvällen.

När allt var slut blev det Mc D och sedan limousin tillbaka till stugan för lite efterfest. Stefan var bäst och gav mig skön massage som mina fötter skrek efter, efter att ha varit instängda i ett par höga skor hela kvällen. Hoho! Nice!


20193-148    20193-149  20193-150  20193-151

Lördag:


När jag har druckit kvällen innan kan jag aldrig sova länge på morgonen, så vid halv 8 var jag pigg som en kanariefågel, till skillnad från fyra andra som låg och snarkade. Efter en halvtimmes försök att somna om gav jag upp och försökte väcka Per:

J: Per..Per..Per!

P: Mmm..

J: Kan du inte vakna nu och hålla mig sällskap? Jag orkar inte sova mer.

P: Väcker du mig för det?!

J: Jaaa..

P: Du är ju dum i huvudet.

Sen somnade han om och jag fick ligga kvar i några timmar till, tills Jens mobil ringde och väckte alla, inklusive Stefan som man ska låta vakna av sig själv dagen efter om man vill ha en pigg och glad person. Haha.

Men tur var det att han vaknade, för då öppnades dagens första öl och det blev några slapp-timmar på trädgården innan vi gick iväg för att få i oss lite mat.

Efter det packade vi ihop och gjorde fint och sedan åkte vi - trötta - iväg hemåt igen.


Efter två timmars sömn i min sköna säng och lite mat som mami fixade var det dags att hoppa in i duschen och göra sig fin. Stefan kom och vi gick bort till Klas och Camilla, där vi satt hela kvällen och drack öl, lyssnade på bra musik och pratade strunt. En riktigt bra avslutning på en riktigt bra dag.



Söndag:


Blir väckt av att en überpeppad Stefan ringer och vi försöker göra upp planer för onsdagen, som förstörs när vi får reda på att ingen av de som ingår i planerna har pengar att spendera för tillfället.

Så nu sitter jag här, fortfarande i pyjamas, och försöker komma på något riktigt bra att göra som inte kostar. Men hur lätt är det när allt som är kul att göra kostar en mindre förmögenhet?! Samhället måste förändras!


Nu ska jag snart gå till papis grav och lägga blommor. Det är den 3:e juni idag och han skulle fyllt 54. Sen ska jag ringa Verbs och prata av mig lite och sedan ska jag försöka övertala någon att titta på film med mig. Jag är sugen på en riktig skräckis! Hoho!


 


-Can't you see I'm on my bended knees?