Något som bör sägas..

..är att jag för tillfället pluggar 100% och jobbar 85%. Det blir så himla stressigt.

Midsommar.







Midsommarhelgen var det bästa som har hänt på länge. Mina fina vänner, sillunch, lekar, sol, grillning, bad, kubb, sång och mygg. Allt precis så som det ska vara. Det enda som är synd är att det är ett helt år kvar tills nästa gång.




Jajajajajajajajajaja!

Sista tentan är klar och inskickad och det återstår bara att hålla tummarna för att den blir godkänd.
Nu kan jag fira midsommar med mycket gott samvete. För jag är ta mig tusan bäst ibland.

Such a common bird.


foto

Nu är det dags att sparka igång dag 2 i midsommarveckan. Plugg och städ står på schemat och ingenting känns särskilt jobbigt när man vet vad som väntar på fredag. Stuga, bad, grillning och dom finaste vännerna i världen ska bli ett skönt avbrott i min stökiga vardag.


Två elefanter balanserade...



..på en liten liten spindeltrååååd.
Bästa reafyndet denna sommaren blir nog sötefina salt och peppar-elefanter från Indiska. Oj vad här ska saltas.


Intro.





Igår och i torsdags var jag på introutbildning för jobbet och på vägen dit så det ut såhär. Det är så fint att man fortfarande kan vara inne i stan men ändå se massor av fina gamla villor gömda i lummig grönska. När man går uppe i det området känns det som att vara ute på landet igen. Kanske vore det inte helt fel att slutligen bosätta sig i Växjö ändå..

Varför förklara när du säger nej?





Nu har jag precis kommit hem från parken där vi har legat på en filt och läst bok, ätit kycklingrulle, skådat himlen mellan träden och pussats en himla massa. Jisses vad jag älskar sommarkvällar.


Mary had a little lamb.

Under dagens lektion fick vi bland annat lära oss den här:



Det känns lite som att gå i lågstadiet och lära sig engelska igen måste jag säga.


Nu har jag pluggat sen klockan 9 och ska fortsätta några timmar till innan det blir mysefilm och glass.

Söndag.



Vi började dagen med brunch och sedan gick jag loss på Monkis rea..igen. Nu är det köpstopp ett bra tag framöver och plugg som gäller. Två tentor och en himla massa japanska ligger på veckan schema och jag börjar ungefär nu. Fy tusan vad härligt det var när man fick ha sommarlov.


Torsdag.



Morgonpromenaden blev lite finare när min väg korsades med ett studenttåg fullt av lyckliga människor..



..och på japanskalektionen fick vi skriva vad vi ville med bläck och pensel på sånt där riktigt papper som är så tunt så tunt. Jag hade ingen fantasi så jag skrev Daniel för att det är så fina tecken. Fast egentligen står det Daniä för jag vet inte hur tecknet för L ser ut. När man skriver Johanna får det stå Yohana. Det är kul.  


Colour.



Håret är nyfärgat (igen) och ny sommarjacka är införskaffad. 75% på Monki gör livet roligare. Nu är det plugg som gäller så jag inte kuggar mitt första japanskaprov som är imorgon.


Nationaldag & Tigrar.

I fredags natt åkte jag och min hane hem till Anderstorp. 

 

Det första vi gjorde när vi vaknade på lördagen var att gå på marknad. Daniel köpte sockervadd på burk som gjorde honom glad och blå.



Chokladtoppar följde också med hem. Så ska det alltid vara.



Vi spelade yatzy och drack eftermiddagsöl i solen i flera timmar. Jag brände mig såklart.
Sedan gick vi hem till Frida och firade hennes examen och på kvällen gick vi till tältet och tittade på Nationalteatern. Det var en underbar spelning och under kvällens gång träffade jag så många fina gamla vänner & bekanta som man aldrig pratar med längre. Sånt gör en glad.

På söndagen tog vi bilen till Göteborg och finaste syster.



Där firade vi sötfisen, fick mumse-mat och lekte tigern & aporna. Jag och Daniel var apor och det var den bästa dagen på länge. Det är dom som alltid tar slut för fort.

Sen har jag även hunnit: bli kär i bregott extrasaltat som är alldeles för onyttigt, sova i en liten 90-säng och kännt kärleken i nacken, äta smörgåstårta 2 gånger, bli klippt och färgad i håret, hälsa på pappa vid graven och sätta en blomma för att han har fyllt år, lyssna på Elton John om och om igen för att det gör att allt känns som sommar, hitta ett band som är lite bättre än alla andra, prata med mami om saker som är viktiga och andra saker som inte spelar någon roll, åka bil i soluppgången, få en massa pirr i magen för att jag är lycklig och kär.

Tadaima.



Nej men det här är ju som grekiska. Fast det låter finare när man pratar. Jag som egentligen inte har någon fallenhet alls för det här med språk har en liten liten klump i magen som säger att det kan komma att bli ganska knäppt. Första provet är på torsdag verkar det som. Rackarns. Det är tur att det är roligt i alla fall, plus att vi har världens sötaste lärare som klär sig i finfina klänningar, ser ut lite som en mangafigur och mumlar för sig själv på japanska samtidigt som hon fnissar.

Konnichiwa.



Helgen i Anderstorp och Göteborg har varit underbart fin, men mer om det sen. Nu ska jag ladda inför japanska-kursen som börjar om några timmar. Spännande!

This feeling inside.



För tre år sedan bodde jag i Anderstorp. Jag hade inte en aning om att jag skulle spendera dom två kommande åren i Värmland och ett i Växjö. För tre år sedan trodde jag att jag skulle dö av saknad efter allt som var borta. Jag trodde nog aldrig att jag skulle bli glad igen.
Men sen, för på dagen exakt tre år sedan, fick jag världens roligaste besked om att min syster hade fått en son, och världen blev genast lite finare. Nu längtar jag till på söndag när jag får träffa honom igen, för han har lovat att lära mig dansa!

Smooth..




Det här kan nog vara den bästa stunden på hela dagen. Fy tusan vad bra att syster gav mig en mixer i present så jag kan dricka smoothies jämt jämt jämt. Denna är gjord på 10 jordgubbar, 1 kiwi, 1 banan och saften av 2 apelsiner och räcker till ett stort glas + ett vanligt. Perfekt med det stora till frukost och det mindre till mellanmål. Gottis!

Alla himlens krafter finns hos dig.


Ojojoj. Inte nådigt sliten idag alltså.. Satt uppe till halv sex i morse och skrev klart tentan, men nu är den (och därmed kursen) äntligen klar! Nu är det bra två tentor kvar i en annan (tråååkig) kurs.

Nu drar vi igång den här dagen. Promenad, smoothie, dusch och plugg - i ganska exakt den ordningen.

Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj.

Nu är det juni och sommaren har äntligen kommit till Växjö. Den tog god tid på sig så nu får man banne mig hålla tummarna för att den stannar. Jag ska fira med en promenad innan det är dags att ta tag i de sysslor som måste göras idag, dvs tvätta ett berg med kläder och plugga. På fredag bär det av hem till Anderstorp där det är examensfest och lite (lite) 6e junifirande som gäller. På söndag är det äntligen dags att åka till Göteborg för att träffa min fina syster och hennes familj. Sötfisen fyller redan 3 år och det ska banne mig firas! Så nu gäller det att bli klar med de tre sista inlämningarna innan fredag så jag kan ha roligt utan ångest i helgen.