trettioförstamars2010.

Jag har ont i knäna och ryggen från att ha suttit framför datorn hela dagen och pluggat. Nu vill jag bara bli färdig och glad igen. Men det verkar inte som att den önskan kommer att slå in idag i alla fall.. Kul att jag redan är skoltrött när jag har minst tre år kvar för att få mig en utbildning. Men allt har väl en tid och en mening.

Något fint att lyssna på sålänge?




Long Road Home..




Tänkte visa lite hur vi spenderar en del av vår tid här hemma i lägenheten. Förra veckan hade Daniel ett skolprojekt att lämna in och ämnet var att skriva en "hitlåt". Han har skrivit musiken och texten har vi knåpat ihop tillsammans. Det var alltså den här låten jag grämde mig för förra veckan som är i helt fel tonart och jag får bälta typ hela tiden. Men någon gång per årtionde får väl till och med jag bjuda till lite och här är alltså resultatet.

trettiondemars2010.



Har spenderat morgonen med att vika massor av tvätt från igår, diskat, lekt med datorn och plockat undan. Nu sitter jag och äter yoghurt ur bästa koppen och tittar på förra veckans 90210. När min hane kommer hem för lunch ska jag laga bananpannkakor till honom för att han är den bästa som finns och sedan blir det promenad i vårsolen. Och så var det den där jäkla tentan också..

Thieves among us.



Sitter och lyssnar på
She & Hims nya skiva Volume Two. Det är Zooey Deschanel & M. Ward som sjunger och spelar fint som tusan! På deras Myspace finns hela nya skivan. Hur bra som helst.

tjugoniondemars2010.

Igår gick min fina men ack så gamla dator sönder. Härligt. Det har alltså varit panik och tårar här hemma från igår eftermiddag tills idag. Har en tenta som ska in på onsdag. Smart.
Nu sitter jag i alla fall här (tack vare min underbara man som är en räddare i nöden när läget inte har någon som helst kontroll) efter mycket om och men med en ännu finare dator som jag hoppas att jag ska få många fina stunder tillsammans med. För hur hemskt det än är att säga det så är ju datorn ens bästa vän nu för tiden. Eller ja, en av dom i alla fall..

Nu kör vi årets första grill!

dsc00277 (MMS)

Nu kör vi årets första grill!


Soulcreek live på harrys. Hur jävla bra so...

dsc00276 (MMS)

Soulcreek live på harrys. Hur jävla bra som helst!


tjugofjärdemars2010.


Idag börjar vi dagen med lite fin musik..




 

..och avslutar den med att gå på spelning på Harry's. Min hane sköter gitarren!


Testar det roliga med mobilbloggning. Po

dsc00169 (MMS)

Testar det roliga med mobilbloggning. Posekort is tha shit!


tjugotredjemars2010.



Det är konstigt hur jag alltid hittar roligare saker att göra än det jag har planerat. Idag skulle jag träna och ta tag i min tenta som ska in nästa vecka men har ägnat hela dagen åt att lägga sång på en låt som min hane ska ha färdig tills på torsdag. Min röst låter ungefär förjävlig i den satta tonarten men vad gör man inte..
Men nu blir det i alla fall lite träning och vila rösten innan vi sätter igång igen.


tjugoförstamars2010.

Nää fy tusan vad trött jag är. Kan det vara så att man har blivit lite för gammal för att springa ute på nätterna? Jag och Lollo slöade framför SATC heeeela dagen och sedan jag kom hem har jag bara badat badkar och läst ut en tråkig bok, lagat mat (makaroner, hej vilken ansträngning) och tittat på Gossip Girl. Nu är det nog dags att sova. Goddag tant.

nattblogg.

Sitter hos Lollo och har haft den bästa kvällen på lääänge! Har träffat massa fina människor, bland annat fina Severina & Jocke, och kvällen har varit hur jäkla bra som helst. Synd att en natt går så fort..


nittondemars2010.

Dagens upptåg: Gått runt i stan och tittat på fina vårkläder och förälskat mig i ett armband på Indiska. Nu måste jag stressa för att hinna bli klar tills vi åker. Min man och hans band har visst en spelning i Jönköping ikväll!
Dagens klädsel: Vit topp, svart kjol och svart kofta. Röd sjal och tights.
Dagens ytterkläder: Vill ha skinnjacka men det blir nog för kallt..typiskt.
Dagens smycken: Silverringar i öronen och ett silvrigt hårt armband.
Dagens frisyr: Har ingen än. Fix fix.
Dagens teve: Nya avsnittet av Grey's anatomy.
Dagens mat: Yoghurt med müsli och knäckebröd.
Dagens roligaste: Kanske får bli spelningen då.
Dagens tråkigaste: Ge mig pengar!
Dagens låt: Något med Kaizers Orchestra som har stått på hela dagen.
Dagens bok: Ingen än så länge..
Dagens telefonsamtal: Mamma såklart!
Dagens sms: Frida!
Dagens köp: En sjal & saft.
Dagens humör: Trött och frusen. Måste peppa nu!
Morgondagens planer: Åka till Kalmar och hänga med finaste Lollo!

I bet that you would have done the same.

Kvällens musikalmöte gick över förväntan och jag är så grymt peppad på ett av våra låtval. Cell block Tango från musikalen Chicago är så himla himla underbar och snygg.

 

 





Nu ska jag äta mumsig linssoppa!

artondemars2010.

Jag har lite tråkigt så jag försöker bli bäst på MarioCart på Nintendo64. Bästa evvah!
Fick precis ett sms som sa att jag får hämta mitt hm-paket idag efter 16. Hoho! Det är inte allt som är med den här rundan men fining-linnet som jag vill ha i helgen när jag åker till Lollo finns nog med i alla fall!

Måste hinna träna och göra mig fräsch innan musikalmötet idag med. Inte så pepp. På musikalplaneringen alltså..
Men först, en runda race till!

sjuttondemars2010/den goda vardagssoppan.

Idag var min hane så sugen på pizza att han inte riktigt visste vad han skulle göra om han inte fick sätta tänderna i en, så det gjorde han! Jag var duktigast i världen och stod emot denna frestelse. Istället blev det en soppa som är så god så god!

Man börjar med att koka upp ca 5dl vatten med en grönsaksbuljongtärning.



Undertiden skalar och skär man potatis och morötter. När vattnet kokar lägger man i allt och låter det koka ordentligt under lock i ca 8 minuter.



Undertiden skär man purjolök och slänger i det också. Då kan man ta bort locket.



Ungefär såhär ser det ut. Häll på mer vatten om det känns futtigt.
När det har kokat sina minuter häller man ner lite korv som man har skurit i kuber. Jag tycker om falukorv men det funkar med annan också. Kanske sojakorv om man är vegetarian.



Låt koka i 3-5 minuter och häll sedan på lite persilja och salt.



Klart! Knäckebröd med philadelphia och paprika är så himla himla gott till!





sextondemars2010.

Idag har varit en ganska oproduktiv dag måste jag säga. Har inte gjort något annat än fikat med Martina, gått runt sjön, lyssnat på Lollos radioprogram och pratat med mami som jag saknar idag. Det är alltså ca 4 timmars sysselsättning. Duscha och fixa sig tar en timma också, men vad gjorde jag resten av tiden? Det är den här jäkla datorn tror jag.. Men sådana dagar måste man väl också ha. Särskilt nu när livet inte visar sig från sin bästa sida..
Men det är då jäklar vad man ska vara sugen på äppelpaj ikväll. Och filmmys. Hoppas att min hane kommer hem från repet snart så jag får lite sällskap.

femtondemars2010.

Idag har det varit en städ- och tvätt dag vilket var väldigt välbehövligt. Nu är allt så rent och fint och det är så himla skönt att vara färdig! Nu ska jag bara träna också innan det blir måndagsmys. Himla fint det där!


trettondemars2010.

En underbar dag med massor av mys i soffan, badbus i simhallens utomhuspool och fika med solen som värmer ryggen genom fönstret. Ett år, en månad och en dag har jag nu varit tillsammans med den finaste jag vet och ikväll blir jag bjuden på mat på Akropolis och sedan blir det nog någon öl på det. Antagligen blir det lite film också. Jag vill så himla gärna se Sleepers som kanske är en av de bästa filmerna jag vet. Fina grejer!


HM s/s 2010.

 

 

På HMs hemsida börjar vårens kläder titta fram och deras Garden Collection är inte att leka med! Båda klänningarna ovan kommer från den kollektionen och jag vill vill vill ha dom! Resten också såklart, men var hittar man pengarna när man är fattig student? Ska gå och panta lite flaskor som gömmer sig i skåpet och se om jag i alla fall kan få med mig något hem. Om det finns i butik än vill säga..?

 

 


tolftemars2010.




Den här veckan har gått så himla fort men ändå vet jag inte om jag har fått något ordentligt gjort. Jag känner mig mest förvirrad tror jag.. Snart ska man börja söka till skolor igen och jag vet egentligen inte vad jag vill. Därför ska det bli extra skönt att ta fredag och helg nu. Efter 2000m i badhuset ska jag banne mig inte göra något mer ansträngande, varken psykiskt eller fysiskt, den här veckan. Hoppas ni får en trevlig helg!

sjättemars2010.



Jag har alltså spenderat min lördagkväll i köket, bakandes 48 stycken helt perfekta små kanelsnäckor. Ibland förvånas man av sig själv.





femtemars2010 - Alice i Underlandet.


 

Helt otroligt jäkla underbar!
Jag vill se den igen. Nu.


fjärdemars2010.


Vilken underbar dag! Tentan är färdig och inskickad, solen skiner för tredje dagen i rad, trottoarerna är fria från is och biobiljetterna är bokade! Nu blir det lunch, långpromenad, vårstädning och lektion innan Alice i underlandet.