tjugofjärdefebruari2010/dagens

Dagens upptåg: Gick upp vid 04.00, åkte till Ullared och kände mig vuxen med klorin och tvättsvampar i kundvagnen.
Dagens klädsel: Svart klänning, svart kort tröja och tights typ.
Dagens ytterkläder: Svarta mc-boots och vinterjackan.
Dagens smycken: Silverringar i öronen.
Dagens frisyr: Nån slags typisk johanna-frisyr.
Dagens teve: Big Love på datorn.
Dagens mat: Hemmafixade burgare med grovt bröd. Finfint!
Dagens roligaste: Fynd!
Dagens tråkigaste: Så billigt blir så dyrt..
Dagens låt: "Personal Jesus" med Depeche Mode. Bästa promenadlåten någonsin.
Dagens bok: Cambringe companion to pop & rock.
Dagens telefonsamtal: Mamma såklart!
Dagens sms: Inget tror jag!
Dagens köp: Fina och nödvändiga ting.
Dagens humör: Nu är jag riktigt riktigt trött.
Morgondagens planer: Plugga träna plugga tvätta plugga plugga plugga sova.


sjuttondefebruari2010.

Nu har alla slutbetyg från höstens kurser äntligen registrerats och jag fick högsta betyg i allihop! Fina grejer! Tyvärr räknar jag inte med samma resultat i dom nya kurserna denna terminen då de är väldigt väldigt konstiga. Eller så är det jag som är dum..


sextondefebruari2010.

Idag hade jag planerat att jag skulle plugga hela dagen men jag har fortfarande inte öppnat böckerna. Däremot har jag gått runt sjön, bakat bröd och sökt jobb. Det är allt bra konstigt hur tiden bara rinner ifrån en.

tolftefebruari2010/your love is like a colour surround.


Idag är det ett år sedan han & hon blev vi och det känns nästan lite konstigt att jag bara blir mer och mer kär. Många år till ska det i alla fall bli!


elftefebruari2010.


Om jag var miljonär skulle jag antagligen spendera min dag under täcket med massa levande ljus runt omkring mig. Jag skulle lyssna på någon skiva med Nick Drake om och om igen och ha en betjänt som lagade fina bakelser till mig. Jag skulle gå runt i min favorit tröja och raggsockor hela dagen utan ångest och titta på flera avsnitt av Big Love tillsammans med honom jag älskar.

Men så är jag ju inte någon miljonär så jag får fortsätta min dag med att tvätta, diska, plugga och göra massa ärenden. Det kanske också har sin charm.

 


Palindrom.

Daniel visade mig precis den här videon med Wierd Al Yankovic som har gjort om Bob Dylans "Subterranean Homesick Blues". Det magiska är att alla meningar i låten är palindrom, dvs att dom går att läsa likadant framlänges som baklänges. Helt sjukt och hur coolt som helst. Fatta vilken ork killen har!


niondefebruari2010.

Ännu en gång sitter jag och letar efter låtar att sjunga på torsdag, både till musikalprojektet och till sånglektionerna. Behöver jag säga att det inte går särskilt bra? Jag fastnar bara framför woodstock-youtube-klipp och tiden går fort fort. Jag måste ju hinna plugga som tusan idag med.. Men fint är det, och kanske framförallt det här:





Nu ska jag i alla fall dra med mig Daniel ut på en promenad runt sjön. Det är så jäkla trist att gå själv när det är tråkigt väder.


åttondefebruari - 3 bilder om att fylla år.



Fira med vänner på en favoritrestaurang..



Få besök (och vackra tulpaner och paket!) av mami & Kenneth..



..och bjuda på egenbakad smörgåstårta för att det är något av det godaste jag vet!



En perfekt födelsedag som firades på precis rätt sätt!


sjundefebruari2010.

Jag ligger trött och hungrig i min säng, läser bloggar och försöker lyssna på Marit Bergmans nya. Inte så lätt när Daniel och hans band spelar in i vardagsrummet. Men det låter bra om dom.
Jag förstår verkligen inte vart ifrån den här trötteten kommer. Jag får återkomma senare. Nu är det mest ett avsnitt av Big Love och en bit smörgåstårta som lockar.

femtefebruari2010 - hipp hepp!


Idag går jag in på mitt 23:e år och det har börjat fint med både frukost på sängen och paket. Fortsätter gör det med ett besök i simhallen och ikväll blir det partey!


fjärdefebruari2010 - med samma drömmar om att bli en popidol.



Jag är så jäkla trött efter 3 timmars städ och nu återstår att träna, duscha, handla, baka och plugga innan jag får lägga mig i soffan och mysa med en film.

För övrigt är det livsfarligt att gå ut nu då det trillar isblock från taken i Växjö. Jag har varit nära på att bli träffad två gånger redan och räknar mer eller mindre med en hjärnskakning varje gång jag går utanför dörren. Jag tänker önska mig sommar i födelsedagspresent i morgon.


tredjefebruari2010.


Jag råkade precis hamna på Monki där jag köpte en fruktansvärt tjusig tröja till mig själv i födelsedagspresent. Svart/randig/genomskinlig och perfekt. Dumt att vara oekonomisk nu kanske.. Den får i alla fall ligga undangömd tills på fredag då dagen min är kommen och då kommer den antagligen att få följa med ut på bus.


Seasons of love/no day but today.

Jag sitter och försöker välja något att sjunga i vår musikal och än så länge har jag fastnat för två olika från RENT. Mest för att dom inte är så typiskt "musikaliga" utan har lite mer influenser av soul mm.

Målet är att klara tonen på 2:57 på den ovan. Hehe..he..




Lite att leka med.


andrafebruari2010.

I fredags fick jag hem lite kort som jag framkallade genom photobox så nu är vårt kylskåp klätt i fina minnen från 2009. Ett lite vackrare sätt att börja dagen på.

Nu har jag precis kommit hem från en promenad runt sjön och idag var det inte det minsta roligt. Det var varken plogat eller sandat och blåsten gjorde det inte bättre. Men nu är jag hemma i alla fall och dagen/kvällen fortsätter med dusch, handla, plugga, skriva och försöka komma på en bra musikallåt att sjunga tills på torsdag. Några förslag?


förstafebruari2010.


På HM har dom fått in söta tröjor som jag har blivit tokkär i. Dom kostar en hundring, har en fin liten puffärm och finns i många många färger. Kan det bli bättre?! Numera äger jag en si sådär tre stycken.