all I want for christmas is...

..saker som inte är så lätta att önska sig! Men bra saker är det minsann.

Nu sitter jag i Göteborg och är go och gla. Alla sitter proppmätta framför teven och tittar på snowroller. Tuff film det.
Julklapparna är öppnade och jag är mycket nöjd. I högen av paket hittade jag en hel del pärlor som kommer att komma väl till pass. Både till stillsamma hemmakvällar och vilda nätter.

I morgon ska vi iväg på bio. Typisk jultradition här. Sedan ska vi gå ut och äta med vår blivande familj - om nu syster och Johan kan gifta sig någon gång - vilket ska bli mycket trevligt. Frågan är vad man ska ha på sig?! Jag hatar att inte kunna ta med mig min garderob hit!

På tisdag ska vi självklart ut på mellandagsrean och spendera decemberlönen. I can't wait! Det finns massor av saker som jag vill ha och behöver. Frågan är om affärerna även rear ut filmer, boxar och skivor? Det känns i så fall som en mycket bra investering - tillsammans med några heta klänningar!


Till sist vill jag bara tacka alla vackra vänner som har förgyllt min dag med små söta sms och julhälsningar! Ni är guld!
God Jul!




-every me and every you.

Feelings that grow stronger in the dark.

Nu, äntligen har jag jullov! Mina ord räcker inte till för att beskriva den underbara känsla som rinner genom kroppen om och om igen.

Jag trodde att jag skulle ha lov för en vecka sedan, men så ringde dom ju från skolan i fredags och ville att jag skulle dit, och så blev det. Jag hade sjukt roligt, men efter det trodde jag att jag skulle vara ledig. Men icke.

I söndags natt var jag uppe sent och skrev här. Jag kände på mig att det skulle ringa någon på morgonen, men trots det hade jag ingen motivation att gå och lägga mig. Och mycket riktigt. Klockan sju ringer dom och vill att jag ska jobba från åtta till kvart i fem (stängning) på dagiset. Då hade jag sovit två timmar. Men det gick det med. Jag klarade till och med av min första bajsblöja. Haha.

I tisdags blev jag sjuk och tänkte att "nej, nu har jag i alla fall lov". En ledig dag hade jag velat kalla det nu i efterhand.

Igår ringde skolan och ville att jag skulle jobba på lågstadiet och sedan fritids, så det var bara att knapra i sig några alvedon och hoppas på att jag inte skulle smitta någon, eller trilla ihop på någon stackars sjuåring.

Det blev en väldigt lång dag, men det fungerade och jag tjänade ihop lite otippade pengar med för den delen.

Så vad lär vi oss då av detta? Jo. Hur trött och opeppad man än är, så fixar man det. Livet kan vara skit på många olika sätt och man kan känna att man inte klarar av en dag till. Men saken är att om vi bara bestämmer oss och tar en dag i taget så klarar vi mycket mer än vad vi tror. Nu gällde det ju ändå bara att jobba lite.


Men nu sitter jag då äntligen här, fortfarande iklädd pyjamas och njuter av första moneybrother-skivan som inte har gått på jättelänge. Och nu har jag äntligen jullov – på riktigt!




 


-Or did the wine intensify your feelings?


with my head in my hands.

Jag är så trött att orden glider undan från mig på skärmen när jag försöker läsa dom. Klockan är drygt 3, så den enda frågan som flyger runt i mitt huvud är: varför går jag inte och lägger mig?!



Jag lyssnar på Jeff Buckley och ryser av välbehag. Det är poesi som borrar sig in i mitt ömtåliga inre. Med varenda låt träffar han rätt någonstans, någon gång.

Har ni tänkt på att "hallelujah" är med som sista låt, i sista avsnittet, i både säsong 1&3 av O.C? Fast det är inte samma person som sjunger. Vackert är det i båda fallen. Jag vill också sjunga sista låten i sista avsnittet någon gång. Det är den man kommer ihåg. Det är då något avgörande händer.



Idag har jag fått en inbjudan till en nyårsfest i Göteborg. Jag har inte bestämt om jag ska gå än, eller om jag ska sitta hemma och njuta av levande ljus och mysig musik. Jag skjuter upp beslutet till på tisdag.



Jag längtar i mängder efter fredag. Då kommer min lön och jag kan handla igen! Det har kommit ut massor av nya saker sedan sist som jag bara måste ha. Fast större delen kommer dock gå till att betala skulder till mami och julklappar. Det blir en dyr resa, trots att det är en klapp mindre att införskaffa i år.



Nu ska jag sova. För tänk om dom ringer från skolan i morgon och vill att jag ska komma dit och jobba. Då ligger jag illa till. Eller det gör jag kanske redan. Dom brukar ju ringa runt halv nio så jag kanske kan få fem timmars sömn, vilket absolut inte är tillräckligt för mig.




 


-what is life?


Bang bang. Sorry.

Plats? Mitt rum.
Tillstånd? Trött och hungrig.
I fickorna? Har inga.
Vad händer ikväll? Mami står vid spisen, så jag ska väl äta. Sen ska jag till Selma och slöa.
Vad åt du senast? En piggelin.
Vem ringde dig senast? Selma.
Vem mailade du senast? Kristina tror jag. Men det var längesen nu.
Roligast gångna veckan? Alltså jag kan ju inte släppa gårdagens sexualundervisning. Sen var det ett nöje att träffa Anton-baby igår. Och idag på morgonen var det riktigt roande att se Selma. Hoho.
Roligast kommande vecka? Lön, shopping och Göteborg. Äntligen får jag träffa sis igen!
Favoritläsk? Pepsi max.
Favoritmynt? Femkronor.
Favoritjuice? Apelsin.
Bästa grannen? Jarenmarks på andra sidan staketet.
Sämsta grannen? Mr. Bean och Paddan.
Bästa ingrediensen i en god gryta? Kyckling.
Bästa frisyren? Lockigt och ruffsigt.
Vad tycker du om att äta? Potatis är min absoluta favoriträtt.
Är du kär i nån du har nämnt i de tidigare frågorna? Nope.
Är du med i nåt crew? Nä.
Vad har du ätit idag? En halv tomatciabatta och en piggelin.
Vad har du på dig idag? Klänning och knästrumpor.
Har du växt något det här året? Det tror jag inte.
Vilket år har varit ditt bästa? Nästa år blir det bästa.
Vad har du ångest inför? Att inte komma in på rätt skola.
Hur långt hår har du? En bit nedanför axlarna.
Är du nöjd med det? Jodå. Men jag måste klippa upp det lite.
Går du i skolan så mycket som du ska? Jag går inte i skolan.
Vilket var ditt sämsta ämne? Matte.

Vilket var ditt bästa ämne? Svenska tror jag. Eller musik&kommunikation.
Hade du en bra klass? Den bästa!
Vad ligger på ditt databord just nu? Mobil, kamera, en TSOOL-skiva och massa annat pill.
Varför blev du arg senast du var det? För att min mamma är för självcentrerad.
Vad säger dagens horoskop? "Även om det är helg finns ett och annat på jobbet som drar. Vänliga människor backar upp, även om de håller sig i bakgrunden. Kvällen bjuder på överraskningar."





-Where the music never ends.


like a drug.

Idag: haft sexualundervisning mm.

Ikväll: piffa inför galna upptåg med Selma.
Igår: sista dagisdagen.
I förrgår: dubbelavsnitt av O.C.
Imorgon: sova och sy.
Humör just nu: peppad!

Dagens skiva: Queens of the Stone Age – Lullabies to paralyze.
Väder: regn och mörkt.

Vem ringde dig senast: Selma.

Vem fick du ditt senaste sms av: Anton.
Bästa egenskap: busig.
Sämsta egenskap: kort stubin som det så vackert kallas.
Favoritmånad: sommaren.
Tv eller film: film.
Bok eller tidning: ahh. Båda.
Bar eller nattklubb: beror på pepp och sällskap.
Arbete eller skola: skola.
Morgon eller kväll: natt.
Klädsel just nu: blå klänning, svart t-shirt och grå strumpbyxor.
Sällskapspel eller Tv-spel: tv-spel.
Kramas eller pussas: pussas.
Promenad eller bio: bio.
Öl eller vin: vin.
Godis eller snacks: snacks.
Byxor eller kjol: kjol.
Senast sedda film: törnrosfåglarna. Mmmm.
Komiker: Räknas Filip&Fredrik?
Skådespelare: Rachel McAdams eller Mr. Depp.
Artist: Axl.
Förhållande eller singel: Just nu; singel.
Kärlek eller vänskap: allt eller inget.
Glasögon eller linser: none.
Storstad eller småstad: jag vill känna pulsen.
Stökigt eller städat: stökigt.
Restaurang eller hemlagat: restaurang.
Tävling eller lek: tävling.
Jacka eller kappa: kappa.
Stark eller svag: stark. (Fast jag vet att hugo aldrig skulle hålla med om det.)
Brun eller blek: en salig blandning.
Favoritbutiker: h&m, zara och d&d.
Favoritnöje: spendera pengar.
Favoritmat: kyckling.
Händer eller fötter: händer.
Spara eller slösa: slösa.



Swing it!



Igår var det sista dagen på dagiset vilket känns grymt trist. Jag bjöd på glass och i gengäld fick jag världens största teckning, en hyacint och tre små tomtar att hänga på julkrukorna.

När en av mina prinsar skulle gå hem sa han: "hejdå Johanna, vi ses i morgon". När jag sa att vi inte skulle det tittade han på mig förvånat. Mamman tog tag i honom för att leda ut honom genom dörren och då kom det: "Nej! Jag vill inte! Johannnna! Johaaannaa!" Det slutade med att jag fick stå och vinka i fönstret tills dom försvann bakom knuten. Till detta hör även att pojken i fråga är –3 år och knappt kan prata. Jag har ens aldrig hört honom säga Johanna innan. Kan man annat än att älska sitt jobb?!


Idag hade jag ställt klockan tidigt för att jag skulle till tandläkaren, men den tiden fick jag vackert boka om när dom ringde från Åsenskolan och sa att dom behövde mig. Jag skulle visst jobba några timmar uppe på västbo med några 7-9:or. Med en halvtimma på mig hann jag med nöd och näppe till min första lektion, som till min fasa visade sig vara fysik. Gode gud. När jag hör ordet fysik så tänker jag ju först och främst på träning och fysisk kontakt, och inte ljudvågor! Men jag höll mig på min kant och det hela slutade smärtfritt för alla parter.

Efter det hade jag engelska och sedan spelade jag något räknespel och hade sexualkunskap med två trevliga killar från nian. Kan det bli bättre?! Kanske, om inte Obbe hade stått och flinat genom fönstret när jag satt och berättade om varför killar kan få vita prickar på snoppen. Hoho!



Nu sitter jag här nöjd och glad och väntar på att mami ska komma hem. Ikväll är det jag som står för maten! I like!

När jag var och handlade innan så hade jag turen på min sida. Min favoritkassör satt i kassan, lika charmig som vanligt. Han är lätt min favoritflört!



Det är (drygt) en vecka kvar till julafton och jag har inte köpt en enda klapp. Lönen kommer på fredag så då blir det att kasta sig in i bilen och åka iväg till närmaste stad. Jag måste måste måste hitta en vacker jul-klänning också.



 


-c’mon and let my hips do the talking.




tiger!

Nu sitter jag här, piffig och fin, och dricker öl, lyssnar på soundtracket till Moulin Rouge (tack igen Hedda!) och väntar på att min pudding ska komma och våldgästa mig. Ikväll gäller det!
Ha det gött så ses vi där ute!




- diamonds are a girls best friend.

Dying to do this.

Woohaa! Helgen som skulle bli en trist hemma-helg har istället förvandlats till en festlig Selma-helg. Eftersom båda har varit sjuka i veckan så firar vi vår pigghet hela – men alldeles för korta – helgen.

Igår blev det en runda till vårt snackställe där intaget av mycket god mat satt finfint. Efteråt blev det drinkar och peppmusik på hemmaplan hela natten och morgonen. Det bästa var när Lasse åkte på runt morgonkvisten, och längtan till midsommar blev olidlig.


Idag fick jag ett lite överraskande meddelande, som inte ska få ändra på någonting. För tillfället är jag ganska negativ till förändringar på kärleksfronten. Nu är den bästa tiden för mig att komma på vad både hjärta och hjärna vill och behöver. Ensam är stark stämmer inte i alla lägen, men när det gäller min framtid har jag bestämt att det är det enda ordspråk som ska styra.



Snart ska jag åka och handla lite smått och gott och sen blir det dusch. En riktig lång en ska det bli, med inpackning, skrubb och mer därtill.

Ikväll blir det utgång med Selma. Äntligen! Här ska dansas hela natten lång!



Varför har jag aldrig något att ha på mig, trots att min lilla walk-in-closet, min byrå och mina två garderober är proppfulla? Konstigt. Är det någon mer som lider av detta förödande problem?




- And I’m dancing ’til I lose my mind.


stop here and make your move.

För att göra en lång historia kort - JAG HATAR BANKEN!
Dom har tagit alla mina pengar och satt mig på kredit och nu fattar dom inte att dom har gjort fel.
Jag handlar aldrig på kredit. Och när jag står där och försöker göra rätt för mig, skrattar dom bort mig och säger : "du borde nog gå hem och kolla på dina papper", och tittar ner lite på mig sådär. Dom tänkte att "nu försöker hon allt lura oss, men den nissen gick inte. Ha". Men nu käre Bror har jag varit hemma och kollat på mina papper och nu, nu har jag bevis. Svart på vitt står det att jag aldrig har övertrasserat mitt konto. Så i morgon är det du som blir ställd mot väggen, upptittandes på min väldigt arga nuna. Sen är du så snäll och stryker min skuld och ger mig tillbaka mina pengar. Så det så.


Var hos veterinären idag, men han hittade inget fel på min ögonsten så lillen får fortsätta att sörpla blod några dagar till. Fast han fick lite medicin. Jag hoppas hoppas hoppas att det hjälper! Stackarn fyllde ju elva igår och allt.


Jag undrar en sak. Är det någon som vet varför allting tar så otroligt lång tid inne på apoteket?! Det är helt sjukt ju!


Ikväll kommer min kära syster hem! Det blir i och försig en väldigt kort visit. Hon kommer bara hem för bouppteckningen vi ska ha klockan sju. Men jisses vad härligt det ska bli att träffa henne igen!


Nu ska jag hoppa in i duschen så jag blir varm!


20193-127





- everything went wrong when you came along.



Till dig baby.


Selma, du är så otroligt underbar. Alla gånger du har hjälpt mig och alla värmande ord som har kommit från dig. Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig. Ditt leende lyser upp mina dagar och dina kramar värmer mig i veckor. Du är den enda som alltid kan göra mig glad. Den enda som vet hur det ser ut på insidan.

Jag önskar att jag vore en kille, för då skulle jag ragga på dig. Då skulle jag kunna gifta mig med den vackraste personen i hela världen!

Jag tycker så otroligt mycket om dig. Mina ord räcker inte till. Men jag vet att du alltid vet. Du vet att jag gör allt för dig. Du vet att jag delar ditt andetag.

Utan dig är jag inte hel.



                             


     20193-128






 


- Den vackraste stunden i livet var den när du kom.


yeah x3


Söndag natt, klockan är drygt ett och jag är fortfarande vaken. Jag kan tillåta mig själv att vara vaken. En lyx som jag inte är van vid. Varför? Jag (och många med mig) brukar jobba på måndagar, men i morgon har jag fått en ledig dag. Underbart.
 


På dagens fullspäckade schema har allt hunnits med.

Först åkte vi en runda till Alvesta för att gratulera mitt 2 år fyllda gudbarn, Nathalie, som är hur mysig som helst. Det här med barn börjar nog passa mig mer och mer. Den ömma modern sa att födelsedagsbarnet hade gått runt och sagt nnnnna, nnnna (=johanna) större delen av dagen. Är inte ungen tuff, så säg?!

Det blev presenter, mat och tårta tillsammans med trevligt sällskap. Det var bara lite trist att drygt en timma ägnades åt att prata om döda djur. Vadå insnöade?


Väl hemma så gjorde jag upptäckten att one tree hill skulle ha säsongspremiär senare på kvällen. It made my day! Chris, fattar du att jag skrek av lycka eller?!

Och inte blev jag besviken när jag tittade på det. Det var precis lika spännande som vanligt. Mumma!


Igår när jag och Selma bestämde att vi skulle ha fika-mys och fotografering idag, trodde jag aldrig att hon skulle orka träffas efter att ha jobbat så mycket de senaste veckorna. Men tji fick jag! Kvart i åtta knackade det på dörren, och där väntade min pålitliga vapendragare.

Efter äppelpaj och lussekatter, skratt och massa massa bilder, är jag mycket nöjd med kvällens avslut. Eller hela dagen har varit precis i min smak måste jag säga.


20193-126


I morgon blir det tidig uppgång och iväg till veterinären. Hela dagen har vi sett att det har varit blod överallt, men inte fattat vad det kom från. På kvällen såg vi att det kom blodklumpar ur Miltons mun. Typ från tandköttet.

Så nu ligger han med en tratt runt halsen – så att han inte ska slicka resten av kroppen som redan har fått lite blodfläckar här och var – i min säng, och väntar på att få besöka farbror D så tidigt som möjligt i morgon. Stackarn.


Nu säger jag god natt kära vänner. Och på återseende för all del.




-Love yourself.