trettiondejanuari2010.

Spelningen igår var verkligen skitbra och min man är snygg som få på scen. Lätt bästa bandet under kvällen -och det säger jag med en sund, objektiv syn på det hela. Hoho!

Nu ska jag hoppa in i duschen, packa och äta något och fort måste det gå. Snart åker vi till Björnen där det vankas partey och goda vänners sällskap.

 


Dancing the whole way home.



Sitter och lyssnar på Miss Li's album från förra året och det är fint som snus, precis som föregående album. Det känns som att det blir lite mer sommar i kroppen, särskilt nu när solen skiner utanför fönstret. Nu ska jag springa ner och hämta min sista maskin tvätt - äntligen! Jag ville mest bara att ni skulle veta att det finns fina saker att lyssna på som gör att vintern inte känns lika trist och långdragen.

tjugoniondejanuari2010.

Jag håller på att tvätta för fullt och kommer antagligen inte bli färdig innan 14. Hur ska jag hinna att både hämta en bil i Åryd, handla mat och vin, simma, laga middag och göra mig fin mellan klockan 14 och 18 då vi ska befinna oss på spelstället?! Hektisk dag igen. Järnspikar.

tjugoåttondejanuari2010.


Hu, nu ligger jag i soffan med datorn på magen, kollar mail och sånt samtidigt som Robinson står på i bakgrunden. Jag är helt slut! Den här dagen har verkligen gått i ett och nu ska jag ta tag i pluggandet innan sovdags.

I morgon har Daniel spelning i Ljungby och på lördag åker bilen mot Ulricehamn där det blir återträff-fest hos Björnen. Det är helt klart en helg att se fram emot!


Nu är det visst öråd..


tjugosjundejanuari2010.


Jäkla snöstorm. Jag trodde att jag skulle blåsa bort alternativt frysa ihjäl på vägen till Samarkand. Hittade dock ett halsband för halva rea-priset, ett par kanske inte så snygga men ack så sköna, svarta "uggs" (som jag lär behöva om jag vill gå utanför dörren igen), ny mascara & ett perfekt nagellack. Så lite värt var det nog ändå.

Nu blir det mjölkade makaroner. DET är fint. 


Dagen börjar bäst med..



God morgon!


tjugosjättejanuari2010.


Nu är jag tillbaka igen efter en fin helg hos mami och en måndags-mys-dag med min fina pojk.

Är precis hemkommen från en solig promenad runt växjö-sjön där jag mest gick och tittade på alla barn som åkte på isen. Till och med dom i barnvagnen fick åka med föräldrarna på skridskotur. Sånt är fint.

Nu ska jag gå till apoteket och se om dom kan hitta på något bra åt min onda visdomstand.

 

 


tjugotredjejanuari2010.


+Vakna tidigt och börja dagen med långpromenad tillsammans med Lollo
+Köpa ny väska på realisation
+Bli bjuden på fin fika
+Filmer för 39:- styck
+Få mamma-lagad mat
+..och matkoma

-Anderstorp är väldigt litet
-Kallt som tusan
-Sova ensam


Snart kommer Lollo hit och då blir det vin!


tjugoförstadecember2010.


Det är så fint när man får vaniljyoghurt med färsk frukt till frukost. Sådana dagar tenderar att bli bra.

Idag har jag min första lektion i sångpeformance & i morgon åker jag hem till mamma där jag tänkte spendera helgen. Det känns mycket fint. Bra flyt nu.


tjugondejanuari2010.

Det är fint att vakna så pass tidigt att man hinner titta på Nyhetsmorgon där man får lyssna på fin blues en helt vanlig onsdag.
Idag kom csn-pengarna så i eftermiddag hittar ni mig på stan!





Och just det.. Jag hoppas att det framgick att det var lite ironi i det förra inlägget. Ross kan också vara söt.

Finn ett fel.


Vem ska bort?


Svar:

Motivering:

Ross Geller kan verkligen få mig skitarg med sin tyck-synd-om-mig-min som dyker upp i vart och varannat avsnitt. Alla andra är underbart roliga medans han mest är egoistisk. Han får skämta på andras bekostnad men när någon gör något mot honom blir det ett jäkla liv. Visst, han har sina bra (skitroliga) stunder som när han är bältdjur eller är hög på socker men jag vet inte om det väger upp för hur enormt jobbig & barnslig han kan vara.
Jag vet att det är helt sjukt att en karaktär kan göra mig så upprörd, och ja, jag är medveten om att jag kanske borde sluta titta. Men hur lätt är det när jag snart bara har en säsong kvar?! Nej, man får helt enkelt bita ihop.


artondejanuari2010.


Idag är det mest musik, vänner & fruktsallad som gäller.


sjuttondejanuari2010.




Att vakna sent, äta en lång fin frukost med ägg, bacon, te & jos, sjunga opera fast man inte kan och ha friends-maraton i soffan, allt tillsammans med honom, det gör att till och med söndagarna blir hur bra som helst.


Kvällen fortsätter med Hitchcock-film (Fåglarna) hemma hos Frida & Micke. Det är helt sjukt hur mycket skräckfilmer man plöjer under vinterhalvåret. Kanske är det för att det är mysigt att hålla någon i handen i mörkret..?


sextondejanuari2010.

Nu är höstens alla kurser avklarade och jag är trött men nöjd. Den resterande tiden av vad som är kvar av min helg ska jag spendera med en fin bok under ett stort täcke brevid en varm kropp. Bara för nöjes skull.


Heidi Montag.


Innan filmen drar igång sitter jag här och läser runt lite. Tänkte lyssna på lite musik så jag drar upp Spotify och där ligger Heidi Montags första nysläppta skiva. Måste självklart lyssna i och med att jag har varit lite smått beroende av Heidi och hennes vänner i The Hills dom senaste åren. Om jag ångrar mig? Tja, jag har ju aldrig varit något större fan av dancepop och när låtarna i stort sett bara handlar om fest, dans & drinkar med en "I-don't-give-a-damn"-attityd blir det knappast bättre. Visst, hon har bra producenter bakom sig men det finns inget eget uttryck och det känns mest konstigt. Jag behåller nog hellre bilden av Heidi som en i The Hills som gör knäppa val men egentligen är snäll, än kommer ihåg henne som musiker.



Lyssna själva om ni vill:

Heidi Montag – Superficial


femtondejanuari2010.


Idag har vi städat bort julen och dammsugit granbarr i drygt en timma. Dom små rackarna gömmer sig ju överallt! Vi har även hunnit med att bli bjudna på middag i Åryd, gå en promenad och se ett slagsmål på gatan, vilket jag inte trodde hände utanför Anderstorp-Gislavedsområdet.. Helt sjukt.

Nu ska jag joina min man i soffan och titta på skräckfilm!


fjortondejanuari2010.

Dom två senaste dagarna har jag vaknat av att det låter som att jag bor på en byggarbetsplats. Lägenheten snett under vår håller på att renoveras och ca 8.40 sätter dom igång och börjar borra och fortsätter hela dagen. Det låter verkligen som att dom är inne hos oss och fixar. Jag dör! Det är strängt som tusan att det ska vara tyst klockan 22 så borde det då inte gälla likadant på morgonen?! Tänk om det bor någon stackare här som jobbar natt?

Fick även brev från CSN idag som sa att skolan fortfarande inte har registrerat mina poäng från förra terminen så nu vet jag inte hur länge jag kommer få vänta på mina pengar. Och på Uppsala universitet är det ett helvete att registrera sig för dom nya kurserna. Det är hur mycket som helst att fixa och det tar sån jäkla tid för dom. Skolan börjar på måndag och jag kommer väl hamna efter som tusan bara för det..

Och inte nog med det. Linnéuniversitetets studentmail fungerar inte just nu så jag vet inte när jag ska börja min sångkurs. Sedan undrar jag hur sjutton dom räknar poängen på högskolan? Jag har fått VG i en kurs på 7,5 hp men det är bara registrerat 5hp..Va?! Är det någon som har bättre koll?

Nej, idag är det inte en bra dag. Varför alla problem?!


FEEL MY HEART KIND OF GETTIN' HOT.

Som kanske många vet är jag en sucker för 60-talets rock och kanske framförallt den psykadeliska rocken där bland annat Jimi Hendrix, The Doors och Pink Floyd är inräknade. Därför blev jag galet peppad när jag fick höra att just Jimi Hendrix kommer att släppa ett nytt album ("Valley of Neptunes") nu i mars, 40 år efter hans död! Det är ett studioalbum från 1969 med outgivet material och med på skivan finns bland annat en cover på på Creams "Sunshine of your love" och tidigare bootlegs. Fy fan vad fint.


Vegetariska piroger.


Det blev ingen köttfärsås när jag insåg att jag ville prova att göra egna piroger istället. Gott och lätt som tusan är det, men det tar lite tid. Kanske en och en halv timme eller så. Ungefär såhär gjorde jag 16 stycken:

Du behöver:
Till deg
50g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
ca 13 dl vetemjöl

Till fyllning (egentligen tar man det man tycker är gott men jag valde det här)

en rödlök

en bit purjolök

3 morötter

8 champinjoner

en burk kidneybönor

2 vitlöksklyftor

2 dl creme fraiche (jag valde en smaksatt med tomat & basilika)

salt, peppar & kanske paprikapulver för det tycker jag är gott!

Gör såhär:

1. Värm vattnet till fingervarmt och smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt & olja. Häll i det mesta av mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i ca 30 min under duk.

2. Gör röran undertiden du väntar. Skär rödlök och purjolök i strimlor, dela champinjonerna i kvartar, grovriv morötterna och fräs allt i en stekpanna. Häll även i bönorna.

3. Pressa i vitlöken och häll på creme fraichen. Låt puttra lite och krydda efter behag.

4. Sätt ugnen på 200C. Lägg degen på mjölat bakbord och dela in den i 16 bitar. Kavla ut en bit till en oval och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg fyllning på ena halvan och vik sedan ihop pirogen. Nagga kanterna med en gaffel så att dom sitter ihop. Gör likadant med resten! (För mig blev det två plåtar med 8 piroger på varje).

5. Pensla med ägg, strö över oregano och lite riven ost om du tycker att det är gott och kör sedan in dom i mitten av ugnen i 10-15 minuter.


Nu var det klart och att servera med en sallad är inte fy skam!


tolftejanuari2010.


+Vaknade innan elva för en gångs skull
+Fått sms av mami som har träffat apor i Thailand
+The Soundtrack of our lives
+Fikat med Martina på Skåres
+Myst i soffan med min man och tittat på Vänner
+Andras spellistor på Spotify..
+..men ändå framförallt mina egna
+Ska försöka mig på att laga köttfärsås..


-Det är jäkligt kallt nu
-Förkyld
-Granen måste ut men vart ska den slängas?!
-Andras spellistor på Spotify
-Markus Krunegård?
-
Ska försöka mig på att laga köttfärsås..



elftejanuari2010.




Idag är den första skoldagen efter lovet och snart ska jag iväg till skolan och redovisa i låtskapandekursen. När dom nya kurserna börjar har jag faktiskt inte en aning om. Dumt.

Inatt tittade vi på The Skeptic och jag var rädd hela filmen igenom. Jag hatälskar när saker bara dyker upp för att sedan försvinna lika snabbt igen. Jag vet dock inte om den var så bra egentligen eller om det var nattens mörker som lurade mig, men jag är mest glad för att jag äntligen har fått se en skräckfilm med lite spänning.

Nu måste jag skynda att äta så jag inte missar bussen. Igen.

niondejanuari2010.


Idag har jag lekt hårfrisörska på Daniel och klippt i hans lockar. Ett riktigt bra lördagsnöje.

Nu är det dags för mat och dusch innan det bär av hem till Frida & Micke där jag inte riktigt vet vad som väntar. Den bortglömda nyårschampangen får i alla fall följa med! Trevlig helg!


åttondejanuari2010.


Nu har vi precis kommit hem från en kall men fin promenad runt sjön. Snart blir det dusch och sedan stan en runda. Ska även hinna spela in sång på min examinationslåt innan kvällen kommer och bjuder på något oplanerat och bra.


sjundejanuari2010.


Idag kom det ett paket med fina saker, rakt ner i postlådan.
Vissa dagar är riktigt bra.

 


Film ska ses på bio.

Det är alltid samma sak med mig och filmer jag gillar. När jag såg Top Gun ville jag bli stridspilot, när jag såg den lilla sjöjungfrun ville jag såklart bli en, när jag tittar på Harry Potter nästan gråter jag för att jag inte är trollkarl (eller häxa då) och nu vill jag självklart vara en avatar.

Igår flydde vi från kylan och snöovädret, in i biosalongen och kollade på Avatar vilket jag är väldigt väldigt glad för. Jag var inte jättesugen på att se den egentligen då hypade filmer inte brukar vara så bra som man tror, men så fel jag hade. Även om historien i sig är berättad tusen gånger förr älskar jag hur filmen är gjord. Det är så snyggt! Och alla fina djur...åhh, när det kommer till djur så är jag en tönt. Har alltid varit och kommer antagligen alltid att vara. Den är fin som snus, men den ger antagligen inte samma intryck om man ser den hemma i vardagsrummet, så om ni hinner gå och se den på bio så gör det för tusan.


första natten 2010..

..som jag skriver sent som tusan. Men nu ska jag äntligen få gå och lägga mig för nu är sluttentan i musikjuridik färdig! Underskriven och inskickad ligger den och väntar på bedömning och jag lär väl gå runt på nålar i någon vecka innan jag får reda på resultatet.
Nu kryper jag ner brevid min man och kollar på galenskaparna tills jag somnar, vilket lär gå ganska fort.


Och jag har ledigt en hel vecka! 

tredjejanuari2010.




Idag har vi ätit årets första semla och tusan vad gott det är! Nu är det nog två-tre år sedan jag åt en sist men väntan var värd. Tyvärr gör onyttigheten att det antagligen kommer att dröja lika länge till innan jag äter en igen..

Annars händer det inte så mycket såhär i början på 2010. Det blir mest att lyssna på musik, läsa, dricka te, titta på film, plugga och drömma sig bort till andra länder. Allra mest dom som är varma.