Baby, I know you know I do.

Nu ligger jag i min säng och ska sova. Tidigt för att vara mig. Mycket mycket sent för att vara mami.
Inatt är sista natten i Anderstorp. Gamla, kanske inte alltid så kära, men trygga Anderstorp. Det enda stället på jorden som alltid kommer att vara "hemma".
I morgon bär det av till Värnamo där jag ska möta upp med Daniel och Olof. Sedan hämtar vi en Björn på vägen, inhandlar fina drycker och reser vidare mot Karlskoga där nyåret ska firas in med vackra människor. Jag slår vad om att det kommer bli ett nyår vi sent kommer glömma. Frågan är väl om det blir på gott eller ont?

Jag kommer dock att sakna min moder. Så fint det har varit att vara hemma hos henne i drygt en vecka. Hon är den bästa som finns! Allt hon gör är kärlek och jag älskar henne så himla mycket! Om en vecka reser lyckosten till Thailand. Det är hon värd, men det kommer vara lite svårt att inte kunna prata med henne när jag vill. Fast jag peppar på att hon kanske köper med sig ett par Ray Ban's till mig! Hoho!

Gott nytt år till alla om vi inte hörs innan det nya året är slaget!

Puss!

Gråter du? Du smakar salt.

Att kunna ringa till dig och vara ledsen. Att bara höra dina andetag när jag tar luft mellan tårarna. Att få andas ut innan du börjar trösta. Att få höra fantastiska ord och väl ihopsatta meningar i mitt vänstra öra. Att kunna bli glad igen. Att lägga på luren med en längtan efter mer, men ändå med ett leende på läpparna.
Det får mig att inse att allt jag gett har varit rätt.

Coola människor stavar kul med Q och utan U. QL!

Ikväll har två lustiga personer varit på besök. Trevligt var det! Ungefär såhär ser dom ut (fast med kortare hår och brutet lillfinger.) :



Fina pojkar!


Nu ska jag ta hand om min lite ledsna vän. Min fina fina ledsna vän som inte förtjänar att må skit.

Puss!

No name #1

Om en timma kommer Lollo hit. Vi ska kolla på djurkyrkogården. Jag bjöd in henne för att jag inte vågar titta på läskiga filmer ensam. Och för att jag gillar hennes sällskap som tusan. Såklart!

Ikväll har jag suttit och fixat med den externa hårddisken som jag fick i julklapp. Det har gått rätt bra för att vara så tekniskt okunnig som jag är. Var bara tvungen att ringa om hjälp två gånger. En till Fredrik och en till Daniel. Man vill ju inte skryta såpass mycket med sin förmåga att man ringer samma person två gånger med ungefär samma fråga.

Om 25 timmar fyller Anton-baby 21! Hur ska detta firas?! Hoppas hans mormor har bakat alldeles för mycket smörgåstårta, för den är den godaste jag har ätit.



Puss!


Jäklar!




Den här skrämde skiten ur mig sist jag gick till jobbet. Särskilt med samtalet
jag och Daniel hade om folk som hänger sig färskt i minnet. Jäkla tomte!






We kissed on a corner and danced through the night.

Nu är julafton 2008 officiellt över. Magen är full av must och god mat, paketen är öppnade, ögonen är trötta och mami ligger i sängen brevid och sover sött.
Det har varit en fin dag. Lite seg på vissa ställen när man är trött efter julmaten och inte får vila, men över lag - fin.
Underbara julklappar har jag också fått! Både sånt jag hade önskat mig och inte. Så tack mami, Anki, Johan, Walter, farmor, Daniel och Nathalie. Ni är himla fina ni!

Imorgon bär det av hemmåt igen, för just det, det är i Göteborg jag sitter nu.
25:e = hemvändardag som = fest i parken som = en rejäl förfest så man klarar sig hela kvällen. Baren går nämligen inte komma fram till. Jag är egentligen inte så sugen, men vad gör man inte för att vara precis som alla andra?!

Nu ska jag kolla på sista avsnittet av julkalendern!

Puss!

where are you tonight?

Inatt sov jag ca 2 timmar. Gick upp vid sex och jobbade till 14. Sedan Värnamo med mami där jag hittade drömklänningen för nyår.
Nu känner jag mig mest sjuk och fattar inte varför jag inte har lagt mig än. Det hade varit grymt värt att vara pigg och oirriterad på julafton.

Min moder är så himla snäll och bra. Ikväll gjorde hon julskinka och lite julmat som vi myste med. När hon fixar sånna där småsaker som hon egentligen inte behöver blir jag så himla glad! Finmamma!

Nu startar jag "when Harry met Sally" och försöker somna.



Puss!

Give me something real.

Smart Johanna. Bra drag att vara uppe halva natten och prata med folk i telefon när du vet att du ska upp kl 05:50 och vara pigg på jobbet. Smart val när du vet att dagen kommer bli för jävla lång.

Min ursäkt är väl att dom är så himla fina och älskvärda. Att dom får mig att skratta och bli hel.
Det räcker väl?

Idag har jag och Lollo varit på köperunda i lilla Gislaved och sedan besökte vi farmor. Det kunde inte ha varit en bättre start på jullovet. Det pirrar av jul i hela mig nu!

Och Anton är en vän jag är himla stolt över! Han är både duktig, fin och bra!




Puss!

And I hold a record for being patient, with your kind of hesitation.

Skrev den här listan för ca ett år sedan. Dags för uppdatering.

Har du pojkvän/flickvän? Jag säger som jag har sagt till min farbror som envisas med frågan varje gång vi träffas. Jag säger till när jag ska gifta mig. 
Är du kär? Jag känner ju så himla mycket.
Hur tidigt stiger du upp? Försent för att jag ska hinna i tid.
Vem/vilka vet mest om dig? Mami, Elin, Daniel, Lollo, Karin.
Gillar du att slåss? Nejje.
Vad ska du göra ikväll? Sova hoppas jag.
Har du utländska föräldrar? Pappa kom från Norge.
Var har du ont? I nacken och axlarna efter hemresan igår. Min packning dödar mig.
Är du bra på att måla? Nej. Men kul är det ändå!
Vem kramade du senast? Farmor.
Vad längtar du till? Julklapparna! Och att busa med Walter.
Sparare eller slösare? Pengarna är alltid slut.
Bio eller promenad? Promenix.
Är du kittlig? Som fan!
Rädd för insekter? När jag är trött mest.
Anser du att du är stark? Måste man inte vara det i dagens skitiga samhälle?
Nämn något som gjorde dig glad igår: Träffa mami.
Vad gjorde du kl 8 i morse? Sov.
Vad har du druckit idag? Pepsi max.
Vad var det senaste du åt? Julkalenderchocklad.
Vad var det senaste du köpte?  Mascara.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut!
Favoritklädsel? Klänning.
Vad gör dig glad just nu? Kvällens/ Nattens telefonsamtal.
Höger- eller vänsterhänt: Vänster.
Humör just nu: Förvirrad och pirrig och himla glad.
Sommarplaner: Det är ju evigheter! Men jobba mycket.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna kunna hoppa mellan dåtid,nutid och framtid och ändra lite där det är fel.
Gillar du att sjunga? Oftast. Eller nästan jämt.
Vad längtar du mest efter just nu? Att dramatiken ska stilla sig lite.
Vad önskar du dig mest? Lite mesigt, men faktiskt en vit jul!


Right back at ya!

Hemma i Anderstorp igen. I alla fall i två dagar innan det bär av till Göteborg för julfirande.
Innan dess ska jag hälsa på farmor, reklamera en klänning, jobba och träffa Lollo. Det kommer bli fint!

Helgen som har gått har spenderats med en fin man. Kanske en av dom bästa jag känner. Och 9-timmarsresan hem kändes knappt med rätt sällskap brevid.


Kolla ögonen! Alltså.. Kolla ögonen! Blått är flott!



Nu ska jag fortsätta mysa och njuta av att vara hemma igen!


Puss!


Finaste klassen i kommun'!




Efter en intressant termin med bråk och kärlek, massa folköl, julmys, lekar med Tobias farilga pilatesboll (där Daniel fortfarande innehar rekordet va?), stress och spelningar så säger vi god jul!


Puss!

Just det!

Kan inte min familj och mina kära vänner sms-tracka mig och säga att jag MÅSTE sätta mig och spela in denna veckan?! Det är ju sista och jag vill gärna ha något som är värt med mig hem.

Puss!

Just one more time. And again. And again.

Gissa om jag blev förvånad idag när jag satt i matsalen och åt lunch. Tittade upp en snabbis och såg ingen mindre än fröken Sara Eliasson! Helt otippat att träffas i värmland, i Karlskoga, på min skola och framför allt i MIN matsal! Men sjukt kul!

Nu är äntligen alla julklappar inköpta. Det känns fint, men mor min ska veta att helt pank är jag! Så det kommer kanske bli ett lite gnälligt jullov. I alla fall runt mellandagarna.
Och i januari blir det banne mig inte bättre. Pratade med jobbet idag och en (EN!!) arbetsdag har jag fått än så länge och den är den 5 januari. Det är hemskt. Jag får panik.

Ikväll har Gjutarfamiljen (mitt internathus) haft myskväll. Jag och Volkan (och lite Daniel) har bakat äppelpaj utan äpplen (för det är ju ändå smulgrejset som är godast!) och fudge, druckit te och tänt ljus. Det var fint!

Så nu sitter jag här i min sockerkoma, lätt förälskad och nöjd med vad dagen har gett. Det kommer blir så skönt att få sova!
I morgon blir det fullt ös medvetslös. Först datorkunskap och sedan trumundervisning som pågår större delen av dagen. Efter fyra blir det rep med klassen inför julfesten och sedan rep med Daniel till avslutningen. Efter det blir det glöggfest och jag hoppas som tusan på att Fredrik ska acceptera vår inbjudan och komma hit och mysa med oss! Det är ju ändå inte allt för långt mellar Arvika och Karlskoga!

NU vill jag sova!

Puss!

Well I don't have to be no doctor babe to see that you're madly in love.

Jag är så himla glad nu. I mars går en dröm i uppfyllelse. Jag ska få se Bob Dylan!
Och jag ska få se honom tillsammans med en av världens bästa. Och biljetten får jag av mami i födelsedagspresent. Fining!
Tisdagar kan trots allt bli bra dagar.

Lyssna på låten och skit i bilderna för sjutton!




Puss.

Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu.

Tända ljus & fin musik...





Time has told me you're a rare, rare find, a troubled cure for a troubled mind.

Glad första advent till er alla!
När jag vaknade idag hade jag julpirr i magen. Jag älskar julpirr! Jag känner mig som ett barn igen och alla minnen och dofter kommer tillbaka.
Idag har jag och Daniel varit på julskyltning här i Karlskoga. Något bättre än hemma. Haha. Fast det var ändå lite för få stånd (Haha. "Vilket fint stånd du har. Hur gör du för att hålla ditt stånd så fint?" Haha. Kul kul.) tycker jag. Men mycket folk var det. Och en tomte som barnen fick ge sin önskelista till. Fint.
Advent är i alla fall mys. Och jag gillar mys.

Nu ska jag kolla på film och sova. Mmmm.


Puss!