Come out come out wherever you are.

Äckliga satans film. Jag hatar läskiga filmer. Särskilt när det är barn med. Jag är grymt lättskrämd (ja, jag ryser bara jag tänker på house of wax. Och ja, jag vet att den egentligen inte är bra.) och nu vågar jag knappt gå på toa.
Hide and Seek är det jag har sett alltså.

Idag har jag jobbat och sedan träffade jag Pg. Det var hur kul som helst att få prata med henne igen. Coolt att hon började plugga direkt efter gymnasiet. Nu har hon inte för många år kvar till ett riktigt jobb. Finfint!
Tänk om jag ens kunde komma på vad det är jag vill jobba med..! Hoho!

Nu ska jag våga mig ut i mörkret för en cigg och sedan ska jag sova.
Imorgon är en ny dag och dags för jobb..


Go'natt.




Och just det. Glöm inte att man slutar banne mig aldrig att förvånas. För det mesta åt fel håll.
Och man ska inte göra sig några förväntningar.


Fell for her charm.

För en halvtimma sedan kom jag hem från Reftele. Farmor fyllde 75 idag så det var firande med presenter, smörgåstårta, vin och chockladtårta. Mäktigt och riktigt jävla gott! Och kvällen blev inte mindre bra av att jag för det mesta har världens sötaste släkt. Åhh vad fina dom är!
 Nu sitter jag i en vin och sockerkoma och har precis svalt ner 2 alvedon. Mitt huvud känns som det bor en bråkig alien i det.
När jag skulle hem kom världens bästa Anton och hämtade mig. Han skulle egentligen kört dit mig också men mami skulle ändå tillbaka till Haverdal så dom släppte av mig på vägen. Det kändes så himla elakt att tvinga Anton att köra två gånger till Reftele på en kväll. En ort som man helst inte petar in stortån i.
Så en high-five till dig Anton! Du är välkommen att hämta ut den när du vill!

Idag fick jag reda på att lördagens planer har blivit tomatsoppa. Folk bara stampar på bestämda saker. Men eller utan vilja. Vilket fall så gillar jag det inte. Jag är utav den sorten, att vill man så kan man. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Det finns alltid (väldigt få undantag) både tid och ork bara man bestämmer sig.
Jag tycker inte om när det blir till en massa tjaffs.


Nu ska jag banne mig gå och lägga mig. Utan att varken läsa eller titta på någon film. Nej inte ens One tree hill. Fatta nice att somna vid 22 och går upp vid 6. Massor av fin sömn och förhoppningsvis är jag inte sjuk på riktigt.


Pusshey!


Soul on ice.

Nu har jag precis kommit hem från Louise. Fy sjutton vad varmt det är i mitt hus! Värmen slog emot som en bastuvägg när jag öppnade dörren.
Klockan sju ikväll var jag hembjuden på middag till Villagatan 1A och Lollo hade gjort världens mumsigaste mat! Det blev en massa prat om det vi vet mest, bäst och ingenting alls om. Gudars vad skönt det är att ha någon nära som är precis likadan. Fast kanske lite värre.
Senare blev det sällskapsspel (Alias) med L´s syster med man och självklart vann team 87 igen! Det måste vara det roligaste spelet ever. Eller okej. Det och Cluedo.
Vi åt glass med Mikaels bärsås och rökte och för första gången kändes det som sommar. På riktigt!


Pusshey.

Shit shit shit.

Ett telefonsamtal upplyste om det jag hade förträngt. Jag är med i tidningen idag.
Jag gillar inte sånt. Inte lokaltidningsgrejer. Ahh.
Men jag kan ju bjuda på ett skratt:




Nu-> sol!

What's behind the secrets?

Jag är trött trött trött men jag vill inte sova än. Imorgon är min första riktiga sovmorgon på länge och jag vill inte vakna förrän tidigast klockan ett. Så en timma till ska jag nog kunna pina mig.
Sedan måste jag röja undan lite i huset. Packa ner alla jäkla skivor som ligger på matsalsbordet. Och dammsuga. Kanske torka golv om det är en bra dag. I veckan kommer mami hem för några timmar och då kan det verkligen inte se ut såhär. Tvätta måste jag göra med. Både porslin och kläder.Punkt pasta.


Och jag som ville handla kläder i morgon. Och skor. Och en väska.
Lördag kanske? Får fråga den bästa om han vill åka med. Sådeså.

High Chaparral.




Världens bästa sällskap.


Vacker underhållning.


Spännande tågresor.


Virvlande karuseller.


Massor av barn.


Donkeys.


Och fina små par.


Vilda Västern när den är som bäst.



Open car.

Just precis nu hände det. När jag satt som bäst och kollade nya bilder på bilddagboken kändes det som att någon tittade på mig. Så jag vände blicken mot vardagsrummet och där satt en katt! Helt lugn som om han ägde stället. Jag gillar inte katter. Deras kiss luktar jätteilla. Så jag skrek och katten försvann.
Men lite läskigt ändå.

Igår hade jag och Louise en heldag. Först åkte vi till High Chaparral och spenderade dagen med att stöva omkring, åka bandittåget, klappa hästar, äta och åka karusell. Helt underbart. Och jag fick med mig en ny mobiltelefon hem i utbyte mot att telenor får ruinera mig två år till. Fasiken. Fast den är fin.
Och så äntligen fick jag tag på det fjäderörhänget som jag har letat så febrilt efter hela våren. Hos indianerna kan man göra sig riktiga fynd!
Kvällen spenderades hemma hos Louise och hela familjen spelade Alias och drack vin. Jag och Lollo i lag. Klart att vi vann! Hoho!

Hela helgen är det jobb som gäller. Nu när det är fint väder och allt.


Pusshey!

World spins madly on.

Söndagen har snart nått sitt slut och likaså min semester. Sovmornar, lata dagar och ett någolunda johanna-liv tack och hej. Nu ställs klockan på 05:40 varje morgon och istället för att mysa ska jag duscha tanter. Det känns inte kul. Fyra veckor till och jag kände mig färdig veckan innan semestern. Usch och fy.
Ursäkta. Nu slutar jag att klaga. Det är egentligen inte ens synd om mig ju. Jag tjänar ju pengar. Och jag blir inte helt förslappad.
Sen finns det dom som har det mycket värre. Till exempel min fina vän som idag fick avliva sin häst som har varit hennes kompis i många år. Stackars stackars. Jag vill bara ha en bil och åka 35 mil norrut och träffa henne.

Nu ska jag laga morgondagens middag och sedan blir det film. Kanske lite Walk the line? Eller One tree hill säsong 4 kanske? Eller Kill Bill 2?
Fint blir det i alla fall.


Pusshey.


I never wanted to be your weekend-lover.

Jag saknar Ransäter så himla mycket nu. Alla vänner. Några av dom allra bästa var ju där. Och att äta tillsammans med hela klassen varje dag. Och att festa med dom och alla andra. Och alla spontana lustigheter. Och alla debatter. Och att aldrig vilja gå och lägga sig.
Mest av allt saknar jag närheten. Alla samtal som fick en att förstå, förundras och utvecklas. Alla kramar. Särskilt dom med Marcos, Jesper, Daniel och Olof. Jag har inte några sådana relationer här i Anderstorp. Jag tror inte att folk är lika mysiga här. Jag tror inte att jag är likadan när jag är här. Jag känner inte att jag har den närheten till folk härifrån. Det är som när jag kommer hem från Öland. Där finns Hugo, Pontus, David och Macke och när jag kommer hem finns ingen. Undrar varför det är så? Konstigt.  
Kanske för att man blir mer som en familj när man lever ihop i kollektiv. Hemma har man för det mesta sin egen familj och en annan sorts trygghet.
Jag gillar i alla fall kollektivlivet mycket mer. Och saknar det.



Even though you bring me pain.

Det blev en konstig kväll/natt. Jag har börjat på två nya låtar, är nervös, orolig och lite full. Det var inte riktigt meningen men det var så himla gott med rosévin.

Imorgon kommer mami hem en liten stund. Det ska bli skönt. Kanske att hon kan få rätsida på saker och ting. Eller bara finnas.

Nu somnar jag.

Jag såg aldrig riktigt var vi var.

Dom första lediga dagarna är dom bästa dagarna. Då känns allt så himla välkomnande. En promenad med vacker musik när man har vaknat, en tur till affären på den gröna fina cykeln, gå igenom klädhögarna på golvet och tvätta, laga omelett, titta på one tree hill, läsa. Allt utan tvång och måsten. Allt gjort idag med ett leende på läpparna. Någon som vill vara med?

Nu ska jag duscha och sedan kommer Lollo. Jag tippar på en fin kväll.


Pusshey.


I pulled my harpoon out of my dirty red bandana.

Yes yes yes! Efter fyra veckors jobb har jag äntligen semster! Dock bara en vecka, men guuu så skönt det känns!
Och det bästa av allt är att jag knappt har någonting inplanerat. Bara en fika med Alex på tisdag och fredagskalaset.
Den här veckan ska ägnas till spontana och njutningsfulla saker!



Foto: Sofie Ek



Pusshey!


Can I have some more?

Jag har fått problem. Ett typiskt I-landsdilemma. Jag har klickat runt på CDON i ca två timmar och lagt till och tagit bort och nu kan jag inte välja längre. Jag känner att jag inte har råd med alla just nu men jag vill så gärna ha både Neil Young - Harvest, Faith no more - Angel dust, The Sonics - Here are the Sonics!!! och Johnny Cash - American IV: The man comes around.
Jag hatar sånt här. Ibland vill jag vara som dom 80% som bor i Anderstorp som inte bryr sig om musik.

Eller nej.

The last waltz.

En av de bästa musik-dvderna som jag har sett är "The Last Waltz" med The Band som bjuder in en massa bra artister till deras avskedsframträdande i San Francisco den 26 november 1976. Det bästa framträdandet är helt klart detta med Neil Young. Första gången såg jag det med Fredrik och Joel. Och grät.


 


Så.Himla.Vackert.
Munspelet, Neil, Joni Mitchell, Robbie Robertson, stämmorna, texten. Och ja. Munspelet.


 


Surround me with a whisper.

Jag är jätte jättetrött. Det tog evigheter att jobba idag. Timmarna gick liksom aldrig. Ändå jobbade jag med Kristina som är världens bästa att arbeta med.
Så nu ska jag sova. Länge.

Go'natt.

Eyes through your window I stare out.

När jag satt inne och tittade ut genom fönstret tidigare, så blev jag supersugen på att spendera min tid på solsängen. Sagt och gjort. I typ 40 minuter sen kunde jag inte uthärda längre. Ena stunden sken solen och det var varmt som tusan, och nästa stund var det bara massa moln och svinkallt. Jag stannade kvar med tanken om att solen faktiskt tar genom molnen och att den snart skulle komma tillbaka. Och visst gjorde den det. Kom tillbaka alltså. Regelbundet. Men det var bara det att molnen hade bokat mycket längre tid hos farbror G. Det blev helt enkelt inte värt det.

Så nu sitter jag här och lyssnar på musik och läser allt som är kul att läsa.
Ikväll ska jag laga tacos och sedan kommer Lollo. Det är allt bra fint att vara ledig en dag mitt i veckan sådär. Fast det får ju helgen lida för. Men gudars vad pengar jag kommer tjäna! Hoho!

P&K


I got the night on my side.

Idag blev det visst en hel del inlägg. Men men. Fint med förändring.

Dagens upptåg: Jobbat, övat, sovit.
Dagens klädsel: Svart långärmad klänning, svarta tights och grön sjal.
Dagens ytterkläder: Nordiska rockmusiklinjen - hoodien, vita converse.
Dagens smycken: Inga.
Dagens frisyr: Uppsatt lugg och självlockigt utsläppt.
Dagens teve: O.C
Dagens mat: spaghetti & köttfärssås.
Dagens roligaste: Jag har plockat fram min fina keyboard!
Dagens tråkigaste: Sov lite för länge ikväll.
Dagens låt: "wanted dead or alive" med Bon Jovi.
Dagens bok: Ingen.
Dagens telefonsamtal: Mami.
Dagens sms: Marcos som väntade på planet till Spanien!
Dagens köp: Cigg.
Dagens humör: Blandat och varierande.
Morgondagens planer: Öva och sedan jobba mellan två och tio.

Ses på stan!

Sometimes I sleep, sometimes it's not for days.

Ja, jag somnade. Det varjätteskönt. Inte så förvånande, men jag vaknade nu! Lite mer förvånanade. Det kommer ju ta en halv evighet att somna sen! Tur är väl att jag inte börjar förrän klockan 14 i morgon.
Fast det blir en lååång dag. Jag ska gå ut och gå med en man i 2 timmar igen. Fatta! Två timmar! Anderstorp är ju inte ens så stort ju! Och på fredag är det samma sak igen. Himla skit.

Nu tittar jag på den här om och om igen:




Wanted dead or alive.
Den får mig att bli både glad och ledsen varje gång. Jag saknar dig.


Och jag som inte ens är något Bon Jovi fan..Jisses.


Such a common bird.

Färdigjobbat för idag. Det blev en riktigt seg och trött dag då jag bara sov 3 timmar inatt. Jag har äntligen fått fram min keyboard och nu spelar jag hela tiden. Skön variation till gitarrerna. Problemet är bara att det inte går att gå och lägga sig.

Nu ska jag titta på lite O.C. Har börjat på säsong ett igen som är en av de bättre. Men jag hatar verkligen Oliver och han har börjat komma med nu. Och så gillar jag inte den där Anna heller. Seth ska ju vara tillsammans med Summer!
Intresseflaggan på topp. Tell me about it.
Slappdag. Nu.






Non-stop party.

Helgen har varit den bästa på länge. Karlstad och Karins födelsedagsfest med världens härligaste människor. Fest, internskämt, mys, skratt, lekar och massa mat. Jag har verkligen saknat dom.
Tänk att man ska behöva åka till Karlstad för att leva som mest!







Jag har inte kännt såhär mycket på över en månad.
Och förvirrad är jag också.


Imorgon är det jobb och sedan ska jag sova.
God natt.

Rider on the wheel.

Tre veckors jobb är gjorda. Fem kvar. Och förvånande nog blev jag riktigt arg på jobbet idag. Jag som brukar tycka det är skitkul blev irriterad på vuxna människor som visar absolut noll hänsyn! Patrask!

Men det gör inte så mycket längre. För imorgon åker jag till Karlstad och finaste Karin och firar hennes födelsedag samt träffar alla som jag saknar och tycker om så himla mycket. Särskilt Marcos. Snälla, fina Marcos.
Jag stannar tills på söndag och ska njuta så himla mycket av min ledighet!
Det finns nog bara ett minus.. Bussresa från 10-18. I detta underbart varma väder! Det är inte klokt.

Nu är jag trött men ska packa. Och lyssna en himla massa på Nick Drake.

Pusshey.


Du blir fulare för varje ord du tar i din mun.

Jag kan inte på något sätt förstå människor som dig. Att såra någon när du inte har rätt till det. När problemet inte angår dig. I alla fall inte mer än av egoistiska skäl. Du förstör allt.
Ju bättre man lär känna en person, desto vackrare blir den. Inte du. Det vänder sig i magen varje gång du ler. Dina händer får mig att inte vilja se. Din osäkra blick får mig att be om ett slut på ditt lidande. Du äcklar mig.

Och detta är ingenting jag vill känna.