Dagens.

Dagens upptåg: Irrat runt i Värnamo efter en ny dator och träffat Anton.
Dagens klädsel: Laxrosa klänning med mörkgröna prickar.
Dagens ytterkläder: Bara vita 50-tals klackar. Det är sommar!
Dagens smycken: Massor av guldarmband.
Dagens frisyr: Borstade lockar med stor uppsatt lugg.
Dagens teve: None.
Dagens mat: Mjölkade makaroner och falukorv.
Dagens roligaste: Första dagen utan värktabletter och det har fungerat helt okey! Och att jag tillslut fick mig en dator.
Dagens tråkigaste: Att den inte gör som jag säger.
Dagens låt: "I walk the line" med J. Cash.
Dagens bok: None.
Dagens telefonsamtal: Inget vidare roligt. Jag råkade väcka Selma igen.
Dagens sms: Inget vidare kul där heller.
Dagens köp: Datorn och en tändare.
Dagens humör: Nu är jag allt lite trött.
Morgondagens planer: Om det blir fint väder; sola! Och hoppas på att Anton kan komma hit och hjälpa mig med lite inställningar.



Ojdå! Nu börjar visst MacGyver. Hoho! Han är en man! Tänk att kunna göra en bomb av en apelsin och lite piprensare...typ.

 


sladdar.

Jag har kommit på en sak. Det är helt sjukt hur många lösa sladdar man samlar på sig! Det är laddaren till telefonen + sladden som man har mellan mobilen och datorn. Det är kamerasladden, mp3 sladden och datorkontakten. Det finns säkert många fler, men bara de här tycker jag är alldeles för många. Det är så otroligt FULT att se sladdar som ligger lite varstans. Oj, nu lät jag ganskamycket som min kära moder!
Kan man inte få tag på en multisladd (ej att förväxla med den kära multikabeln som är så stor att jag knappt orkar lyfta den) som funkar till alla eldrivna små under?
Men det kanske får räcka med att önska sig en dator som kan sköta sitt genom att man pratar med den så länge.

Jag hade tänkt mig att jag skulle komma i säng tidigt idag så att jag inte behöver sova bort morgondagen. Men nu är klockan efter 3, så så blev det med det. Jag får ställa klockan så att jag i alla fall kommer upp vid 11 imorgon. Jag tror nämligen att det är lovat solsken! Hoho!


I lördags pratade jag med min baby in crime som befinner sig i Kina. Den 4 juni kommer hon hem till mig igen. Way too long time! Nu har jag gått och saknat henne sen september utan framgång.

20193-143





På jakt efter den rätta....affären?

Idag skulle jag bege mig till Värnamo för att köpa en ny dator. Jag var duktig och kollade upp vad dom hade för datorer och var affären låg innan jag åkte, men vad spelar det för roll när man har noll lokalsinne?!

Det slutade med att jag fick vända i en bussficka, leta reda på första bästa parkering och ringa till Anton som fick leka guide genom telefonen.

Väl framme vid den rätta adressen fick jag besked om att affären hade bytt lokal. What?!

Återigen fick jag bege mig ut på vägarna och leta, leta, leta. Jag vågade inte ringa Anton igen så det fick bli ett samtal till mami, som visade sig ha lite bättre koll än jag.

Tillslut kom jag rätt och med mig hem fick jag en söt liten grå sak som jag hoppas ska fungera som jag vill om ett tag.

Kan inte allt som har med datorer vara röststyrt istället? Det skulle vara såå mycket enklare att bara säga "gör så, ladda ner det och fixa det".


 

Efteråt blev det en snabbvisit på Antons trevliga jobb och sen åkte jag hem och satte mig med mitt nya inköp. Och ja..här har jag suttit sen dess. Och jag blir vare sig klokare eller gladare.




     -Will you pass me down the wine ? 

Måste - och + ALLTID dras till varandra?

Min fråga är: varför träffar jag alltid killar som det inte finns någon framtid med?

Antingen har dom vare sig drömmar eller mål, är knarkare, är fast i ett annat förhållande, är

bönder och hatar storstan eller så ska dom ta över pappans företag och bo kvar här

i trakten resten av livet.

Vad vill detta universum säga mig?




-Ta bort längtan efter smärtan jag ännu inte är redo för.


In the great past.

Fredag:

Sara den rara var hemma på en liten visit, så då bar det iväg ut på en mini-raodtrip i värmen. Skön sommarmusik, solglasögon, mjukglass, klänning och grymt bra sällskap made the day!


 

Lördag:

Upp i god tid för att sitta i solen, och senare iväg till Jönköping för lite vårshopping med Anton och Jocke. Ditvägen innehöll otippad musik, en galen (överpeppad?) man i baksätet och en man brevid som avfyrade vissa mindre trevliga odörer.

Väl där blev det fyra nya klänningar, en tröja och massa smycken för mig, medans grabbarna grus köpte en tröja tillsammans. Detta scenariot var i och för sig rätt kul:

Jocke står vid kassan och ska betala en tröja

J: Var fan är mitt kort?!

Butiksbiträdet: Vet du inte var du har gjort av det?

J: nää, jag var så full igår.

B: Men var det dom byxorna du hade på dig igår? Det kanske ligger i fickan?

J: Jag kommer inte ihåg vilka byxor jag hade igår.

J: Anton, kan du betala?


Efter det fick vi reda på att Jocke hade brutit sönder kortet kvällen innan för att han inte skulle gör åt mer pengar. Hahahah. Galet men älskvärt!

På kvällen var det förfest med Selma & co, vilket var så trevligt så och senare begav vi oss till parken som både var kul och trist på samma gång.


 

Söndag:

Hela dagen spenderades i solsängen med en intensiv längtan om att bli brun.


 

Måndag:

Började dagen med att ringa massa "viktiga" samtal och skriva veckoscheman inför sommaren. Sedan bar det av till folktandvården där jag fick ett mindre trevligt besked. 2820 kr kommer det minst kosta att laga tanden jag slog ut! Varför kunde jag inte varit född 88 istället?!

Sedan blev det en lugn och skön eftermiddag med promenad, solning och provkörning av en liten bil. Jag har kommit på att jag är i väldigt stort behov av en bil till sommaren. Eller jag behöver den redan om en månad, då jag ska åka över till Öland för första gången i år. Någon som har en fin liten billig bil till mig? Gärna en volvo s60 guldmetallic för si sådär 15000 kr. Hoho! In my dreams, right?!

Kvällen spenderades med en av världens bästa kärlekshistorier som sällskap - a walk to remember. Detta måste vara alla tjejers (och Jontes) favorit-snyftare!



Nu sitter jag i träningskläder och är peppad på att gå ut och gå en runda medan solen ännu skiner. Tyvärr måste jag vänta på att fönsterputsarna ska komma och göra våra fönster redo för sommaren innan jag kan vandra ut ur huset.

Ska även försöka hinna bort till Arvids och köpa lite böcker, anteckningsblock, dagbok och pennor. I den affären kan man få pengarna att rulla iväg fort!



 


- And they were dancing and singing and movin' to the groovin'


snurrig?

OKEJ?! Jag måste ha fått detta om bakfoten. Enligt festivalinfo.se ska både smashing pumpkins och the cat empire spela på Rock am Ring i sommar! Är det ett skämt, är jag alldeles för trött eller kan det vara så underbart?!
Kan nån, snälla, gå in och kolla och sedan bekräfta detta?! Gaah! Jag måste dit! På riktigt!

Anton, vad säger du? Tyskland istället för Danmark?!





-Today is the greatest day I ever known.

puh!

Nu är alla ansökningar ifyllda, betyg kopierade och demo-skivor fixade. Nu fattas bara personbeviset, och sen åker alltihop på gula lådan!

Just nu sitter jag och kollar efter lägenheter och det verkar faktiskt inte vara lika hopplöst som jag först hade trott. Men det kommer kännas hemskt att lägga 3-4000 kr / månad på hyra istället för sånt som är kul. Men det är väl en del av vuxenlivet antar jag. Tur att det bara gäller ett år. Sen kan jag återgå till mitt normala jag och bara flumma runt igen!

Imorgon är det hög tid att ringa Sara och lägga sommarens scheman. Jag räknar med minst ett samtal från chef-Berne denna veckan. Det börjar bli bråttom, bråttom!




-i'm heading for the big town.

oh, du lååånga fredag.

Jag förstår verkligen varför den här dagen kallas för långfredagen. Finns det någon annan dag som är så otroligt lång och seg? Jag vet ju självklart att även det här dygnet innehåller 24 timmar, men saken är att det inte finns någonting att göra! Inte en affär öppen, inte ett cafè att mysa på och allt som heter nöje ligger på is just idag.

Min dag har endast bestått av att ligga i solen och slumra, varierat med att ligga i solen och läsa. Nu är jag såå rastlös.

Men å andra sidan kanske det är bra. Då får min sablans brutna ryggkota en chans att läka. Men gode Gud, låt det gå fort!


 

Helgen ska spenderas med mami, film och god mat, och på söndag får jag reda på om jag får en bil eller inte. Yes! Det skulle inte sitta helt fel nu till sommaren.

Annars blir det till att sitta på mitt lilla kontor (läs. vardagsrummet) och försöka få ihop allt inför sommaren. Det finns scheman att lägga och anställda att ringa. Och även om varken jag eller någon annan någonsin skulle kunna tro det, som gillar jag det skarpt!


 




-oh it's healing, bang, bang, bang.