Morgonstund.



Jag sitter och dricker varm chokladmjölk och skriver klart inlämningsuppgiften i
musikjuridik. Med grus i ögonen, massa tankar på allt som händer just nu och 
lite pirr i magen tycker jag nog ändå att det är rätt fint att vara jag. Plus att jag
faktiskt bor tillsammans med världens bästa man som jag älskar att både få vakna
och somna brevid.
God morgon! 


Medans jag kommer ihåg.

Bland alla läroböcker som ligger omkring mig kom jag plötsligt ihåg att jag inte har visat er världens mest väldoftande schampoo & balsam! Glow är namnet och finns på HM för en liten peng. Just detta är för färgat hår och det får en att lukta sommar hela vintern. Älskar't!


Kanske hittar vi en väg vi inte varit på än.

Lördagskväll igen och ännu en gång sitter vi i vardagsrummet framför varsin dator och pluggar.
Jag tror nog att man kan ha roligare..

Hann i alla fall med att gå till badhuset idag! Jag simmade banne mig som att jag aldrig har haft något uppehåll, men kommer antagligen ångra mig imorgon.

Fan vad positivt det här blev..


Nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig.

Jag satt och tittade ut genom fönstret och vips så kom solen..i typ 4 sekunder. Det här var för ungefär en timma sedan och sen dess har det varit lika grått som det har varit i resten av november. Om det ändå kunde komma lite snö i alla fall så det känns lite ljusare!

Nu ska jag ta tag i allt jag har att läsa och skriva, innan det blir dags för träning!


Det börjar bli jul i vårt hus.

Nu klarade jag inte att vänta längre.

 


091126

Den här dagen har varit så otroligt seg. Trots att jag gick upp tidigt har jag fortfarande inte gjort mig iordning. Men nu är det dags! Snart kommer min man hem och då blir det adventsshopping. Jag vill ha blommor och adventsstjärnor till på söndag! Jag är sjukt sugen på julstämning nu och julbord har jag gått och längtat efter i typ 2 veckor (men det får allt vänta ett tag till..).

Superhjältejul.

Har ni hört om årets julkalender? Tråkigt säger jag.
Det ska visst vara några superhjältar igen som bor på en planet ute i rymden som heter julstjärnan. Där sitter dom och berättar om sitt första stora äventyr för sina barnbarn.
Vad hände egentligen med Kurt Olsson, Sunes jul, Håll huvet kallt, Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm och Pelle Svanslös? Då var det verkligen jul på riktigt. Nu för tiden spelar dom fotboll utomhus i strålande solsken..
Förra årets tycker jag var bra i och för sig. Mest för att det var Anders & Måns som spelade huvudrollerna samt att Anders Dorsin och Johan Glans var med på ett hörn.
Men detta året ska jag skita att julkalendern har gått i stöpet och istället titta på Mysteriet på Greveholm igen. Ett avsnitt varje dag. Kanske kommer jag till och med göra samma sak med Jul i Kapernaum (som i alla fall är den finaste julkalendern som gått). Då blir det ju dubbel fest! Ett avsnitt till frukosten och ett på kvällen med glögg och pepparkakor.

Det låter som en plan.


You make me feel alright.

Loogix.com. Animated avatars.

Det känns som jag äntligen har fått en bra dyngsrytm, och jag älskar att vakna tidigt och veta att jag har hela dagen framför mig att fylla. Ibland blir det plugg, ibland hemma-sysslor, ibland serie-tittande alldeles för länge. Idag började vi dagen med frukost på Broqvists och snart blir det stan för att leta julklappar och annat smått.

God morgon!

 

 


Going up the country.

Om bara en liten stund bär det av till Karlskoga där det ska bli fest natten lång.
Det ska bli så jäkla kul att träffa alla igen! Sen att jag får med mig min elvisp hem igen är ju bara ett plus!


Husmus.

Dom senaste sex timmarna har jag gått fram och tillbaka mellan tvättstugan, vikt all tvätt, bakat scones och diskat. Nu ska jag ta det lungt framför One tree hill en stund innan det är dags att ta tag i veckans plugg.
Härliga, regniga torsdag.

He talked about silverspoons and metalheads.

Loogix.com. Animated avatars.




Har haft världens skönaste dag, men nu tar jag med mig mössan ut
i ovädret. Skolan nästa.


I was born too late into a world that doesn't care.

Jag har haft samma jäkla låt på huvudet hela dagen så nu var jag tvungen att sätta mig och lyssna på den. Sandi Thoms I wish I was a punk rocker är grymt snygg gjord, det är inte dåligt att hålla en låt intressant från början till slut när den är så avskalad. Grymt snygga stämmor och jag älskar reverbet på trumman. Texten är välgjord och lyfts verkligen fram när det inte är massa instrument som leker runt omkring. Så trots att det är en radiohit gillar jag den (inte för att jag egentligen är emot låtar som spelas på radion, dom brukar bara inte vara särskilt bra), och jag önskar också att jag var 22 för 40 år sedan.




Raggare.



Igår lagade jag alldeles egna raggmunkar, för det, det är bland det godaste jag vet!
Billigt och barnsligt enkelt är det också:

För 4 portioner (3-4/port) behövs,

2dl vetemjöl
1tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800g fast potatis (jag tar ca 5-6 stycken som är lite större än normalstora)
smör att steka i

Sedan
1.Vispar du ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet.
2.Vispa ner resten av mjölken och ägget.
3.Skala potatisen och riv den grovt och häll i den i äggsmeten.
4.Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult typ. Sedan kan du börja klicka i smeten och bred ut den så att den blir lite jämnare. En ½ dl fungerar som en bra storlek.
5.Stek raggmunkarna några minuter på varje sida så att dom blir gyllenbruna (precis som med pannkakor så kan man behöva hälla på en del extra steksmör emellanåt så att dom får fin färg).
6.Servera med stekt fläsk eller bacon + lingonsylt om du tycker om det!

Från början till slut tog det 50-60 minuter, men det är stekningen som tar längst tid och då kan man ju göra massa annat undertiden. Som att diska eller läsa en bok.



Coffee & Eggs.

Vi skulle gå och simma innan Daniels lektion, men när vi kom dit så var det inte öppet.
Så nu sitter vi och äter äggmackor och tittar på Nyhetsmorgon. Simhallen får bli i eftermiddag.

Det känns som en fin dag.

Baby, you can wear my shoes.

På två dagar har jag köpt en julröd, kort kofta med fina ärmar, en duvblå basker och årets jul- och nyårsklänning som är svart och klädd i fina paljetter. Precis så som det ska vara. Vem har sagt att man inte kan köpa sig lycklig? Det har jag ju gjort nu!
Nu fattas det bara en fin och väl-ljudande stereo i mitt liv. Och en resa till solen såklart.


Californication.

Serien tycker jag faktiskt inte är sådär gudomligt bra. Mer trevligt och lättsmält tidsfördriv.
Musiken dom har med däremot.. Där snackar vi pirr i magen. Som till exempel My morning
jacket
s cover på "Rocket Man".






Hund & Katt.

Vissa dagar är det inte många saker som går rätt. Som idag. Idag kan verkligen få raderas ur mitt minne.. Idag har bara varit konstig och svår.
Men man kan ändå läsa fina serier och känna sig lite varmare. Som den här till exempel:








091110

Det känns verkligen att det har blivit vinter nu. Klockan är inte ens fem och det är redan helt mörkt ute och dagarna går förbi utan att jag får något gjort. Jag känner mig som en bäbis som bara sover, äter och går på toa typ. Precis som vanligt går min lust till det mesta i ide när mörkret kommer. Världens mest ointressanta människa (och därmed blogg) hej.


Det blir snart bättre. Det måste.

Skräck!

Idag har varit kanske världens mest hektiska dag. Jag har verkligen haft tusen (som tur väl roliga) saker att göra hela tiden och inte haft en lugn stund. Nu däremot bär det av hem till Frida och Micke där det serveras skräckfilm!

In the Ghetto.

Nu är Idol över för den här veckan och Rabih blev ju den som fick lämna. Skönt tycker jag. Skit tycker säkert alla ni andra, annars förstår jag inte varför han har fått stanna kvar så länge. Han låter ju för tusan som om han sjunger med auto-tune hela tiden! Ahhh.
En av dom bästa ikväll var i alla fall Tove. Ojojoj, vad hon gjorde elvis-låten bra!




Braid.


Dagen har varit lite mer effektiv än igår (precis som jag lovade!) och nu kan jag sitta i soffan och njuta av helgen precis som alla andra, med precis lika gott samvete.
Vi började dagen i badhuset där vi både busade och simmade och efter det var vi i stan och rotade runt bland alla fina saker på Lagerhaus och fixade lite överraskningar till Fars dag. Jag älskar att fixa med presenter och i och med att jag inte kan ge något till min egna fina pappa så får jag vara med Daniel och fira hans pappa istället!

I morgon är det stan som gäller igen. Har blivit så sjukt sugen på att göra egna julkort!


To be with you.

Nu har det blivit vinter igen och jag tror inte att jag gillar det. Kyla är för andra än mig.

Det är konstigt det där med hur kroppen och känslorna leker tvärt-om jämt och ständigt. Som när jag har fullt upp hela tiden, då vill jag inget hellre än att sova länge och gå runt i pyjamas tills jag ska sova igen. Men när jag (som idag) för en gångs skull har varit helt ledig och gått runt och sett allmänt sunkig ut, ja då kommer det dåliga samvetet fram, så nu måste jag ställa klockan innan jag somnar och komma upp relativt tidigt imorgon och göra något av dagen.

Idag har vi för övrigt kollat klart på Harpers Island. Det tog ca 4 dagar. 13 avsnitt som från början gick lite knackigt men slutade med att man satt med andan i halsen och bara ville se mer. Bra skit.

Japp, godnatt!

Now the time has rolled the dice.



Jag förstår inte riktigt.
I över en månad har jag varit inne på nätet och kollat runt efter ett extrajobb, och för cirka två veckor sedan så hittade jag ett som jag sökte. Idag var jag på intervju och jag fick jobbet. Ja jag fick det, men tackade nej! Jag förstår inte riktigt, men det var nog rätt val i alla fall. Jag skulle inte trivas så bra med att springa runt och störa folk som vill gå på stan i lung och ro.

För allas bästa är jag student-fattig ett tag till.


00:48 - Dags för plugg kanske?




Ikväll kom jag hem från Anderstorp, där jag har haft mys med mami. Jag blev klippt, fick god mat och hann med två besök till papis grav. Vi drack vin, kollade på dansbandskampen och hade en välbehövlig lugn kväll. Inte en tanke på läxor och drama. Det är så det ska vara.
Idag blev jag upphämtad med bil av Frida och Micke vid dörren och fick skjuts ända till min dörr här i Växjö. Det är lyx!

Nu ska jag börja plugga igen. Deadline i morgon klockan 12. Bättre sent än aldrig.