Raggare.



Igår lagade jag alldeles egna raggmunkar, för det, det är bland det godaste jag vet!
Billigt och barnsligt enkelt är det också:

För 4 portioner (3-4/port) behövs,

2dl vetemjöl
1tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800g fast potatis (jag tar ca 5-6 stycken som är lite större än normalstora)
smör att steka i

Sedan
1.Vispar du ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet.
2.Vispa ner resten av mjölken och ägget.
3.Skala potatisen och riv den grovt och häll i den i äggsmeten.
4.Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult typ. Sedan kan du börja klicka i smeten och bred ut den så att den blir lite jämnare. En ½ dl fungerar som en bra storlek.
5.Stek raggmunkarna några minuter på varje sida så att dom blir gyllenbruna (precis som med pannkakor så kan man behöva hälla på en del extra steksmör emellanåt så att dom får fin färg).
6.Servera med stekt fläsk eller bacon + lingonsylt om du tycker om det!

Från början till slut tog det 50-60 minuter, men det är stekningen som tar längst tid och då kan man ju göra massa annat undertiden. Som att diska eller läsa en bok.



Kommentarer
Postat av: Anki

Ojojoj, vad du blivit huslig SysterYster! Ser riktigt smarrigt ut. KRAM!

2009-11-16 @ 23:25:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback