Framtidsval.



Ikväll är vi duktiga och sitter med varsin dator för att anmäla oss till framtida studier.
Det känns lite konstigt att tänka på framtiden tillsammans med någon annan.
Konstigt men skönt.


Återträff och inflyttningsfest.

Helgen har spenderats i Göteborg hemma hos Elin och Olof som hade inflyttningsfest i sin überfina lägenhet. Två dagars festande med världens finaste människor. Kärlek.


Guitarhero + det fina värdparet.


Fint folk + ultrasnygg lampa.


Den bästa man kan ha.



Back on track.

Att läsa igenom alla bloggar och nyheter jag har missat dom senaste fyra dagarna har tagit mig cirka tre timmar, men nu är jag tillbaks igen för att uppdatera. Ska kolla kameran om det blev några bilder från helgen.

Puss!


Ett mästerverk. Eller tre..




Lyssna! Det är oslagbart!

Hej du gamle indian.




I morgon bär det av till Göteborg!
Äntligen!

Readymade readymade.

För några veckor sedan skrev jag om att vi hade discoprojekt. Idag har ett nytt projekt börjat. Grupper om tre har bildats, vi har ca tre veckor på oss, idag har vi lyssnat på referenslåtar och temat är dansband. Haha! Jag tror att det kommer blir hur kul som helst, uppvuxen med Lasse Stefans och Torleifs som jag är. På dom timmarna  vi fick till arbetet idag hann vi skriva klart refrängen och stämmor. Vår låt heter såklart Monica! Bara för att jag har världens finaste mamma.

Ikväll har vi repat tills nästa torsdag då det är cafékväll. Det kändes hur skönt som helst att spela i ett helt band igen, även om det bara är provosoriskt. Vi körde "Readymade" av  Red hot chilipeppers och nästa vecka ska vi repa in Bruce Springsteens "The ghost of Tom Joad". Det kommer bli skitkul!


Nu ringer det!

Har du kvar mina kärleksbrev?


onsdag.fin.sovmorgon.kör.lunch.stan.glass.solen.vin.öl.vardagslyx.
grönsakspizza.studion.Daniel.Mike.pedaler.låtar till nästa torsdag.
Rage Against the Machine-inspirerat.mamma.bussbiljetter.mys.
sova.puss.


Where are you tonight?

Inatt ska jag sova ensam. Både jag och min karl är helt slut efter äventyret igår och att vakna helt utvilad efter att ha delat på en liten 90-säng en natt är oftast omöjligt, och utvilad är ett måste i morgon då det är kör. Men kul är det inte. Jag saknar honom... Ja, det kan hända att jag har gått och fått en släng av töntighet. Men han är ju så fin.



Bara för att vi passar perfekt ihop.




Titanic-hissen.

I Stockholm bodde vi hos Daniels moster som bor i en av de största och snyggaste lägenheterna jag har sett. Högst upp i ett gammalt hus på Odenplan. Det bästa med att komma dit var att få åka i den underbara hissen!





Istället för att äta ute efter konserten gick vi till 7eleven och köpte med oss baguetter, folköl och naturchips som vi åt i sängen innan vi somnade. Ett mycket mysigare alternativ!




Bob Dylan 090323.

Konserten igår började klockan 19:30 och höll på i ca två timmar. Två timmar av eufori om ni frågar mig. Han körde på stenhårt och publiken älskade det! Det spelades massor av bra låtar men mest sådana som inte är jättekända och när han väl körde en känd låt (som tex "Blowing in the wind", "All along the watchtower" och "Like a rolling stone") så var dom omgjorda som tusan. Spelades typ i shuffle eller liknande. Det var skitsnyggt men en person som inte har lyssnat allt för mycket på gubben hade nog inte tyckt att det var lika underbart. Eller jag hade inte gjort det för några år sedan.











Så tack mamma för världens bästa födelsedagspresent!


Musik som levebröd.

Nu har jag precis varit på den första lektionen med Kent Wennman där vi har pratat om upphovsrätt. Dvs Stim och ncb mm. Mycket bra lektion. Det är bara synd att jag missar lektionerna i eftermiddag och i morgon förmiddag.
Men nu bär det av till Stockholm med världens finaste pojkvän. Bob Dylan ska ses!
Vi hörs i morgon igen!


Puss!

Rent hus!



Nu är det Rent hus i Gjutaren.
Daniel var världens bästa och hjälpte mig som har städvecka. Hoho!



(Jajaja. Jag vet att det inte är världens bästa bild då.)









There's nothing more I would rather do, than spend the rest of my life loving you.

Helgen har varit helt underbar. Serier varvat med kyssar, varvat med mat, varvat med bus, varvat med film. Allt utan att behöva lämna sängen (förutom när man skulle hämta maten då..) Jag är lycklig.







Nu ska jag däremot ta tag i mitt liv och städa rent i internatet. Jag har städvecka.
Och i morgon åker jag till huvudstaden!


Nej, det här är ingen matblogg.

Men ändå så måste jag bara få skriva om världens bästa frukost jag åt idag. Eller som jag åt för bara en liten stund sedan rättare sagt. Det var som att äta en blandning av våren och början av hösten. Man ville bara ha mer hela tiden!


Smörgås med sallad, skinka, keso, ägg, tomat och örtsalt.


Förlåt om jag tråkar ut er, men den här rackaren tar nog förstaplatsen på min top-5-frukost-lista.



Puss!

Äntligen fredag!

Min första lediga helg på evigheter har nu börjat och jag ska bara ägna min tid åt att slappa, mysa och njuta av det fina vädret. M-m-m.









Into the wild.

Spelningen idag gick mycket bra fast att folk var lite stela och tråkiga. Skulle varit kul om dom hade haft någon öl innanför västen. Då hade det varit annorlunda vill jag lova! Men värt pengarna. Lätt.

Ikväll har jag och D tittat på "Into the wild" som är en film regisserad av Sean Penn. Handlar i stora drag om en man som går ut skolan och sedan lämnar han sin familj utan att berätta något för dom, skänker bort sina pengar och beger sig till Alaska. På vägen möter han många intressanta människor och sätter djupa spår i dom alla.
Mycket sevärd film. Inte alls så typisk amerikansk som all annan skit som visas just nu. En typisk film som far min hade gillat. Se se se!


I morgon är jag ledig så det blir långhelg denna veckan. Det behövs. Jag är sliten.


Puss!

Nej å nej å nej.



Ryan Adams ska sluta som musiker. Det är sorgligt. Det gör mitt liv lite mindre kul, då hans skivor ofta går som soundtrack till mitt liv. Som sing/songwriter ligger han i en helt annan division än dom flesta andra.

Det var den här låten som fick mig att falla. (En låt som vi även ska spela i morgon!)


And I ended up with pockets full of dust.

Klar för ikväll! Franklin (som är ett barnprogram som vi har fått i uppgift att skriva musik till) är klart. Övning med Daniel inför spelningen i morgon är klart. Inhandling av diverse livsmedel är klart. Att jag är trött står jäkligt klart.
Men det gör ingenting då jag i morgon ska gå upp klockan 07:00. Oj oj oj vad roligt! Men man tjänar fina pengar på att spela på kommunskonferans. Det är fint mina vänner.




Den här killen skriver vi musik till. Hoho!


Vårvårvårvår!



Sitta i solen och äta glass med den jag älskar.

Ja, igen. Men det är fint!

I want you.

Nu är det bara sex dagar kvar! Sex väldigt långa dagar (som i och för sig ska fyllas med fina saker som filmkvällar, fest och mys, vilket inte är helt fel) återstår tills jag äntligen får åka till Stockholm med min pojkvän. Ett äventyr som innebär att jag kommer få se en av mina största förebilder. Bob Dylan. Jag är både nervös och förväntansfull. Men mest längtar jag. Längtar. 

En för dig. En för mig. En för alla. Alla för en.

Jag läste på min vän Antons blogg  för ett tag sedan att han hatar när folk lägger upp filmklipp på bloggar. Varför kan man undra? Vill han inte njuta av folks utsökta smak eller blir han störd av rutan? Eller är det bara så att han är för nyfiken så han måste kolla mot sin vilja och ångrar sig sedan när han ser hur värdelöst klippet egentligen var? För det är dom ju för det mesta. Bortkastad tid liksom. I vilket fall.
Den här är för dig Anton. Bara för att du är så söt.




För visst har han nog en liten crush egentligen?





Roy Walker.




Nu är jag frisk igen. Äntligen! Firar med promenad och glass i solen.

How I long for your speaking voice.

När jag tittar på klockan nu så inser jag att den är alldeles för mycket. Att det var dags att sova för längesedan.
Men på natten kommer jag alltid att tänka på saker som förbigås av ett fullt schema på dagarna. I natt kom jag att tänka på vänner. Jag var inne på facebook och hamnade bland listan på mina vänner där. Det slog mig hur otroligt många av dom som finns med där som jag inte pratar med längre. Hur många det är som jag inte har en aning om vad dom gör nu. Vart dom står i sina liv. Dom flesta kommer jag nog antagligen aldrig mer prata med om det inte råkar vara så att vi stöter på varandra i affären på hemmaplan, och då kommer det ändå bara vara löst prat för trevlighetens skull. Är det inte lite onödigt?

Sedan kom jag att fundera på vilka kompisar jag faktiskt har. I nuet, i det verkliga livet, och kom på att dom är så himla utspridda över landet och många av dom umgås inte med varandra eller känner inte varandra alls. Dom som jag fortfarande räknar till dom som står mig närmast på hemmaplan, dom som man alltid vill träffa när man kommer hem, är Selma, Lollo och Anton. När jag åker till Göteborg så vill jag (förutom att träffa syster) träffa Elin och Olof. Självklart dom bästa från gymnasiet också, men det är inte så ofta det ges tillfälle. I Nyköping finns Karin, i Stockholm Cicci och i Oslo Lok.
Alla har dock vissa saker gemensamt.
*Jag saknar dom.
*Jag är pissdålig på att höra av mig.
*Dom är för långt ifrån.
*Dom är otroligt viktiga för mig.
*När man väl träffas igen känns det som att ingen tid egentligen har gått.


Nu låter det som att jag mest sitter i mitt lilla studentrum i Karlskoga och tycker synd om migsjälv men så är det absolut inte. Jag trivs bra här, bor med fina människor och min D får det fortfarande att pirra gött i magen varje dag.
Men ibland saknar man dom andra som känner en så bra. Som man har flera års minnen tillsammans med. Dom som man både har gråtit och skrattat ihop med (för ja, det tror jag nog att jag har gjort med alla ovannämda!). Förhoppningsvis kommer vi alltid att vara vi på ett eller annat sätt vad vi än väljer för tåg i framtiden.


Andra dagen av magsjuka. Inte så kul.






Mest sur för att jag inte kan äta och för att jag inte får träffa Daniel.






Torsdag, 12 Mars.

Igår skrev jag ju om att jag skulle ägna dagen åt mitt projektarbete. För att slippa att göra allt i helgen. Men tji fick jag. Nu ligger jag i stället nerbäddad i min säng och tycker synd om migsjälv. Magsjukan har kommit till Gjutarens rum 9. Fan. Vi som skulle ha fest i morgon.

Tror det blir en varm dusch på det va?

My little spark.

Jag och Daniel har precis lagt på telefonen med Olof och Elin. Vi har pratat i högtalare i en timma och peppat inför återseendet snart samt (och framförallt!) Peace & Love-festivalen i sommar! Borlänge har lätt bästa bandsläppet ever! Och ja, jag ska äntligen få se Chris Cornell!



En man till för att avguda!
Nu gäller det bara att få tag på pengar. Festivalen är 25-27e juni så några sommarjobbspengar har man ännu inte fått. Men jag kanske blir duktig på att spara min pengar (som jag inte har) eller så kanske jag har en snäll mami som vill låna till mig. Eller så får jag stå på gatan ett tag innan. Spela alltså. Inget annat. Hoho!

Grymt bra bandsläpp i alla fall!

Mötley Crüe [US]
Håkan Hellström
Lars Winnerbäck
Chris Cornell [US]
Turbonegro [NO]
The Kooks [UK]
Volbeat [DK]
Peter Doherty [UK]
Thåström
Razorlight [UK]
Monster Magnet [US]
Gentleman & the far east band [DE]
The Sounds
Anna Ternheim
Moneybrother
Lykke Li
Laleh
Raised Fist
Opeth
Miss Li
Jerry Williams

Immortal Technique [US]
Satyricon [NO]
Gogol Bordello [US]
The Soundtrack of Our Lives
Timbuktu
Backyard Babies
Atmosphere [US]
Hello Saferide
Sugarplum Fairy
The Stranglers [UK]
Laakso
Slagsmålsklubben
Henry Rollins [US]
Promoe
The Living End [AUS]
August Burns Red [US]
Frida Hyvönen
Sophie Zelmani

Kleerup
Titiyo
Strindbergs
The Wildhearts [UK]
Dia Psalma
Perssons Pack
Pain
Sonic Syndicate
Dengue Fever [US]
The Temper Trap [AUS]
Blindside
Evergrey
Tiamat
Jenny Wilson
M83 [FR]
Jahcoustix [DE]
Kalle Baah
Cult of Luna
Bongo Brains feat. Stefan Sundström
Parken
Governor Andy/Inna style band
Witchcraft
Deportees
Bullet
Caj Karlsson
Division of Laura Lee
Fatboy
Maria Mena [NO]
Graveyard
Jonna Lee
Prop Dylan and the reptilebrains
Jonathan Johansson
Mojo Buford & Jimi Smith [US]
Sven Zetterberg Blues Band
Johan Johansson
Abalone Dots
Tysta Mari
Erik Hassle
Coffinshakers
Sanna Carlstedt
Kung Henry
Goodlooking Trash
Hanna Berglund


Popcorn with chocolate.

Jag är så himla arg på migsjälv. Idag skulle jag sitta nere i studion så mycket som möjligt så att jag slipper sitta hela helgen för att göra klart projektet, men självklart har jag fortfarande inte kommit ner. Fan. Det är bara att hoppas på att lektionerna imorgon går till att jobba så att jag får mycket gjort då. Konstigt nog så gör jag alltid misstaget att tro att jag jobbar bättre på kvällen när jag är pigg, men sanningen är att om jag bara kommer upp vid åtta så arbetar jag mycket bättre även fast jag är trött. På morgonen finns det ändå inte så mycket mer att välja på än att sova eller plugga.
Sen handlar det ju om att lära sig att prioritera och ha framförhållning. Inte min grej.

Jag ska spela piano nu istället.

Äta myror?

Ja, det blir nog så när dom kryper överallt. Jag har dom i sängen, på skrivbordet, i vattenflaskan. ÖVERALLT!
Det är så jäkla äckligt! Jag hatar myror mer än det mesta. Dom är så jävla sluga. Tränger sig in överallt och snabba som fan när man ska döda dom.
Idag var i alla fall vaktmästaren här efter att jag ringde till dom, förtvivlad då jag var nära att dricka ur min flaska när jag såg att det låg ca 6-7 stycken jävlar vid vattenytan i en stor klump för att ha något att klättra på, dvs varandra. Myror myror myror. Hata hata hata!  Vaktis var snäll och satte en cylinderaktig grej med platta under och massa gift i, i ett hörn och ikväll när jag kollade vad där fullt med både döda och förgiftade kryp och jag kom på mig själv med att sjunga Kents "mannen i den vita hatten" med ett hånflin på läpparna.

Vi ska alla en gång dö...

Hold me closer.




Lyssnar på Tiny Dancer - Elton John, ska snart lägga mig hos Daniel
och titta på Heroes och sedan sova. I morgon ny vecka, nytt projekt och
frukost klockan åtta. Puss.

Count the headlights on the highway.

Nu är helgen slut men det gör inte så mycket. Visst hade det varit skönt att få sova lite längre i morgon men dom sista tre dagarna har varit så värda så det spelar egentligen ingen roll.
Jag, Daniel och Volkan har lagat mat tillsammans både i fredags och igår (fredag - laxsallad, lördag - quorngryta och pasta) så bara det var en fest! I fredags spenderade vi kvällen inne hos Volkan med öl och bus och det såg ut lite såhär:


Vi hittade ingen kortlek så vi fixade själva.




Sånthär är alltid kul att leka med!







Puss!

Fest, kärlek och massa annat.

Gästbloggning av Volkan "The Hunk" Akol.


Nu har jag "The Hunk", fått den stora äran att gästblogga på denna fina blogg.
Ikväll har vi lagat väldigt god mat då Johanna och Daniel åt en laxsallad och jag en qournsallad, och till denna mysiga måltid hade vi en underbar dryck som heter ÖL. Det var mycket trevligt. Godast på länge.

Nu sitter vi inne på mitt rum (Gjutaren nr. 3, för alla er tjejer som är intresserade av en trevlig turk) och dricker mer av den goda drycken öl, fotograferar och pratar om allt och ingenting. Måste även säga att dessa två människor får mig att må väldigt bra, för båda två måste nog vara några utav dom finaste jag någonsin har träffat. Man har alltid kul, känner sig välkommen och man kan vara sig själv runt omkring dom. Och med det sagt så tänker jag återgå till våran mysiga fest och må så bra jag kan.

Puss på er alla.


Berusad! Lycklig?

Efter snart tre öl och ett ölspel på g så måste jag nog säga att så är fallet. Jag är utvilad, sminkad, har världens finaste karl och vänner både nära och på håll som gör allt så himla bra!

Men ibland kommer dom där vågorna i magen som gör en illamående. Som när folk inte fattar när dom stör, utan bara öppnar dörren och stiger in. Eller folk som alltid snyltar men aldrig bjuder själva. Eller folk som aldrig behandlar andra med trevlighet men alltid förväntar sig det själv. Honom stör jag mig på.

Men annars är det bra. Annars är jag lycklig. (och förhoppningsvis snart full!)



Puss!

Ha estado enferma mucho tiempo.

Nu har min kropp motarbetat mig alldeles för länge. Nu vill jag bli frisk igen! Idag har jag legat i sängen hela dagen och mest bara sovit. Det enda fina med det är att världens bästa pojkvän har varit och köpt glass. Till mig! (precis som mami gjorde när man var liten! ) Och inte vilken glass som helst, utan Lidl-glasstrutarna med chokladsmak och kladdkakesmet i sig. Då är i alla fall kvällen räddad.

Nu ska jag återgå till att sova.

So sick.

Veckans projekt är att spela in en ny bakgrund till den här låten:

 

Vi har alltså fått acapella versionen (bara sången) och ska spela in tex piano, gitarr, trummor mm så att det blir en "riktig" låt. Det är vad jag och Daniel har suttit med från klockan sju tills nu. Skitkul var det, men nu ska det bli gott med en vitlöksbaguett och sedan sömn.

Puss!

Chocolate-face.

Idag har jag provat ansiktsmasken jag fick av Fredrik och Sofie i födelsedagspresent. Det är någon chockladgegga och jisses vad det luktade gott! Jag var riktigt sugen på att skicka mig om munnen.
Men man såg rätt farlig ut i den:




Men nu är jag len på kinden i min pojkes favoritmyströja!





Pusshey!