That Saturday.


 



Det blev fest med mustascher..



..och jag blev avritad av
Sara.




Det ni! Det är ingen dålig lördag det.

Promenad till stan.








Sommarväder. Sommarkänslor.


She blew my nose and then she blew my mind.




Olof är på besök och idag var vi inne i stan och åt pizza och drack öl på en uteservering.
Nu blir det vin. Jag älskar att det är sommar!


Skrivbord.




Det här fotot har jag som skrivbordsbakgrund.
Jag gillar det, på något skruvat sätt.
Taget av Mary Ellen Mark.


Let's get together before we get much older.


Dagens arbetsplats.


Nu har jag exakt två dagar på mig att spela in allting till EPn, sedan har jag fem dagar på mig att mixa.
Hetsigt! Idag la vi bas och i morgon blir det lead och stämmor. Kanske tamburin och munspel också.
Men nu tar jag fredagkväll för den här veckan!

Love me two times.




Jag och Daniel satt uppe halva natten och plockade ihop sommarens spellista.
Den är den bästa någonsin.
Om jag (som är en av de mest tekniskt okunniga i Sverige)  lyckas komma på
hur man lägger upp den här så gör jag det. Igår fungerade inte HTML-koden.

Guitar.




If I threw my guitar
Out the window, so far down
Would I start to regret it
Or would I smile and watch it slowly fall?

Maj dag 19 är det nu va?

Shit, jag är så trött så jag orkar knappt titta längre. Idag har jag som vanligt befunnit mig i studion och bland annat spelat in trummor i sju timmar. Därav det olidliga huvudvärken.
Nu ska jag repa med D inför spelningen vi har i morgon (och fick idag. Fin framförhållning.) Låtar för 45 minuter ska övas in. Jag vill bara sova!
Skönt med helg i morgon efter 12. Då kan man i alla fall få sig lite sovmoron kanske.

God natt nu.

Every song is your song.



Bild

Dagarna fyller jag med tid nere i studion där allt går bra för tillfället. I morgon är det dags att spela in trummor!
Annars myser jag och njuter av att vädret pendlar fram och tillbaka hela tiden så det finns inte så mycket att skriva om just nu. Och kort hinner jag aldrig ta heller. Men snart blir det bättring. Puss.

Eurovision Song Contest.

Konstigt nog tittade jag på tävlingen från Ryssland ikväll. Det hör inte till vanligheterna att jag sitter bänkad, men vår lärare är ju låtskrivare och håller sig grymt uppdaterad, så jag tänkte att jag inte skulle vara lika bakom flötet på måndag när han pratar och frågar om det som jag var när det gällde den svenska uttagningen.
Sötpojken från Norge blev glad när han vann, och jag med honom. Men jag höll nog Tyskland som första-favorit med deras moderna sving-aktiga låt och Dita Von Teese med läderpiska. Sverige gick det ju inte alls bra för. Konstigt?

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Grey's Anatomy och sedan blir det sova. I morgon ska jag upp tidigt till studion.

Puss!

My reality.



Bild

Tidigare idag låg jag på gräsmattan, myste i solen och pratade med min fina syster.
Tyvärr blev det för kallt alldeles för fort så nu sitter jag på mitt rum och lyssnar runt på youtube.
Bland annat på John ME som syster berättade om. Tyvärr var hans låt Love is my drug inte
alls lika bra på skivinspelningen som den var live på P3 Guld-klippet när han spelade med
Amanda Jensen. Synd synd. Men det ledde mig vidare till Motorhomes som jag lyssnar på
nu och det är finfin nostalgi.

Dagen fortsätter med dusch, kycklingsallad, studiotid och senare kanske man även hinner/orkar med Eurovision också. Men bara kanske.

Puss!

The impression of your scent and voice.



Bild.


*Trött hela dagen
*Fixat i studion
*Duschat länge
*Äta kvällsmackor (äggamackor!)
*Sova nära min man

And now the clouds, well they've covered over.

I höstas lånade jag en skiva på biblioteket här i Karlskoga. En skiva som jag lyssnade på konstant dom veckorna jag hade den hemma. Ett impulslån som kom att bli ett av de bästa valen jag har gjort.
Scarlett Johansson som är underbart vacker och en fantastisk skådespelerska sjunger Tom Waits-covers på sitt eget sätt. Skivan heter Anywhere I lay my head och bästa låten är den med samma namn. Fast alla är bra. Allt är magiskt.
Jag tycker att ni ska köpa skivan. Eller ladda hem om ni vågar. Eller lyssna på youtubeklippet nedan (som tyvärr inte är lika bra som på skivan). Bara ni lyssnar.



You be lost and you be found.

Jag och Daniel var och handlade idag. Smidigt nog kan man ta bussen så går det fort och bra. På bussen idag var det mycket folk och framför oss satt en man i 30-års åldern (han kan dock ha varit mycket yngre då han var ganska sjaskig). En man som jag inte reflekterade särskilt mycket över förens han tog fram sin mobil och man såg bakgrundsbilden, som bestod av en naken kvinna. Och inte sådär fint och konstnärligt eller bara visa brösten-poträtt. Nej nej, här var det liggande helkroppsbild med brett skrevande ben och inte en tråd på kroppen. Vulva in your face.  Helt sjukt. Varför liksom? Jag är absolut inte den som tycker att porr är skamligt. Man får väl välja själv vad man ska lägga sin tid på, men varför har man en sådan bild på mobilen?! I förebyggande syfte om man har tråkigt på jobbet och vill smyga in på toan en stund för att man är så obotligt kåt? Eller sitter man bara och tittar på den (som mannen ifråga faktiskt gjorde) för att komma i form tills man kommer hem och får utlösa sina lustar? Eller har man bara bilden där för att provocera sådana som mig?
Jag väljer att tro på det sista.
Kul när någon vill låna mobilen liksom. Jadå, chefen/ mamma/ farmor/ daten, det går bra.




Vildmarksliv.

Idag har vi varit på friluftsdag. Cirka tvåhundra deltagare från fyra olika folkhögskolor möttes upp och blev ihoptvingade i lag för att tävla på olika stationer. Ungefär som på scouterna. Jag åkte dit för volleybollen, som vi inte ens fick vara med på. Nej det hade dom valt ut igår utan att säga till att man skulle vara där om man var intresserad.
Idag hatar jag den här skolan.




Fast det kanske var lite kul. Lite, lite, någon gång.

Björnbusar/Busbjörnar.

Jag och Daniel har fastnat för kanal 5:s webb-tv och favoriten är såklart Söndagsparty. Tidigare idag såg vi ett avsnitt där Lena PH, Matin Sheen med flera deltog, men framför allt var några helt förtjusande svartbjörnsungar med. Vi började då disskutera olika björnraser och det lät ungefär såhär:

J: Men är svartbjörn och grizzlybjörn samma sak?
D: Nej, det är olika. Det finns väl fem olika sorters björnar?
     Svartbjörn, grizzlybjörn..
J: Brunbjörn..
D: Isbjörn...och bumbibjörn.

Hahaha. Han är allt bra fin min man.



Bild: härifrån
 


Sometimes you can't make it on your own.



Det har precis blivit helg, regnar och är grått. Jag gillar det. Minnen från barndomen ploppar upp som vackra små brev, och jag vill inget hellre än att sitta på golvet och sortera mina bokmärken.

Hoppas att ni får en fin helg!


Maj-dag 7.

För bara en stund sedan kom jag upp från studion där jag har jobbat med projektet sedan klockan nio i morse. Men tre av fyra låtar är färdigskrivna och det känns fint. Det får bli helgarbete på den sista.
Nu har jag precis kommit ur duschen och hoppat i myskläderna. Kvällen fortsätter med film och något att äta hoppas jag. Hungern dödar mig snart!

Jag vill kunna skriva låtar som den här:


Så enkelt, men så vackert.

En Anna Hibbs med maffig utlottning.

Anna Hibbs lottar ut två fina små laptops på sin blogg och jag är så himla sugen på en! (såklart. Precis som cirka 600 andra tänker nog familjen nu.)  Men ja! Jag hatar att dra med min tegelsten mellan båda hemmen men något måste jag ju fördriva tiden med under mina åtta timmars resa - en väg! Men har jag råd att köpa någon dator nu? Absolut inte. Jag hade nog egentligen inte ens råd med vinet förra helgen.
Men såklart är det inte därför jag tycker att jag ska vinna den. För nej, jag skulle väl aldrig gnälla för att jag vill ha något?
Eller?
Jag vill vinna för att jag är lika lycklig och färggrann som datorn. Låter det bättre?
Okej.

Ett stenkast är så långt ditt öga når.

För ett tag sedan frågade mina vänner mig varför jag egentligen bloggar. Särskilt när en kille vi kan kalla för Micke (för ja, han heter ju faktiskt så) var kär i min pojkvän och förde ett jäkla liv. Han tyckte att jag skulle sluta skriva saker som rörde mig och Daniel för att han själv mådde dåligt av att se vad han inte fick, men ändå kunde han inte sluta läsa. Ett konstigt slags beroende. En sjukt jobbig period som vi kan ta någon annan gång.
Jag svarade att jag skrev för att bloggen är som en dagbok (om än något sporadisk) för mig. Något jag kan gå tillbaka till och kolla vad jag gjorde, hur jag var och hur jag tänkte. Som under hösten 2006 och våren 2007. När jag läser det så kommer jag ihåg hur dåligt jag mådde då och ser hur mycket starkare jag har blivit nu. Sedan är det även ett väldigt bra sätt att uppdatera min underbara familj och mina fina vänner om vad som händer, då jag vet att dom läser här regelbundet och dom vet att jag är rätt usel på att höra av mig.
Men den senaste tiden har jag börjat uppdatera mycket mer. Det känns som att jag har saker jag vill skriva och visa hela tiden. Som att allt är viktigt att ta med. Och idag började jag tänka på om det verkligen är så. Om det händer så mycket som är värt att skriva om. Eller är det egentligen så att jag fyller mina dagar med saker så att jag ska ha något att skriva om på bloggen?
Men sedan tänkte jag; hur det än är, vad spelar det för roll? Huvudsaken är väl ändå att jag har ett grymt bra liv just nu och har människor omkring mig som får mig att skratta varje dag. För så är det.
Ikväll har jag och Daniel letat lägenhet tillsammans. Om jag inte kommer in i Hultsfred så flyttar vi ihop till hösten och jag har nog aldrig längtat mer eller sett så ljust på framtiden.


The Reader.

Idag kollade jag och Daniel på The Reader. Jag har tänkt se den länge men det har inte riktigt blivit av.
Den var i alla fall inte alls som jag hade föreställt mig. Den var så himla mycket bättre. Eller bra, bättre bäst är fel benämning. Den är bara vacker. En kärlekshistoria när den är som bäst.




Se den!

6 Maj.

Som tur var så var det nog bara någon 24-timmars influensa jag åkte på. Är fortfarande förkyld och väldigt trött men det känns som att det kommer ge med sig inom dom närmsta dagarna! Ska vila framför Greys Anatomy en stund nu innan jag och Daniel ska iväg och handla. Ikväll har jag bokat studiotid. Nu måste jag snart bli klar med låtskrivandet så jag kan börja spela in!

Som jag skrev någon gång tidigare så blev jag på något sätt körledare för skolkören denna terminen. Idag har vi börjat att spela in första låten. Först ut var killarna.


Bildkvalitén är sämst med mobilkameran och två fönsterglas emellan
studion och kontrollrummet. Men ni får kisa lite.



What you gonna do when it comes for you?

Jag är sjuk och det är inte alls vad jag behöver just nu när det är massa stress med projektarbetet.
Men jag får vackert ligga i min säng och kolla på The Hills varvat med Greys Anatomy varvat med youtube-klipp.
Snart blir det One tree hill och Gossip Girl, sedan film. Fransk (Waterlilies) eller The Reader. Helst hade jag velat se Rock Star men den har jag inte. Bästa låten i den filmen.


Kvällen i bilder.



Vi gick på en promenad.


Kom hem och tyckte synd om mig själv för att jag är lite sjuk.


Störde min pojke som var duktig vid datorn.


Var lite uttråkad och babblade om hur mycket jag vill ha  en systemkamera.


Sedan drack vi varm chokladmjölk och åt rostade smörgåsar. Mumma!


Och avslutade med Heroes.


God natt!

Owl In The Dark.

Sitter på mitt rum och lyssnar på Stephanie Dosen i väntan på killarna som är och beställer familjepizza.
Margarita med sallad, sås, tomat, gurka och kyckling är det bästa!
Ikväll blir det mys med Stephen Kings drygt fyra timmar långa film/miniserie Rose Red. Jag som är världens skräckfilmsfegis (trots det är det alltid mitt förslag..) kommer sitta med ena handen i mannens medans den andra håller i kudden.
Typiskt Johanna-manér.

Dagen innan Valborg.




Marcos var här och spelade med sin nya klass. Sjukt bra!
På kvällen blev det fest såklart.











Bästa kvällen på länge!


För en vecka sedan var vi i Göteborg.









Titta på solnedgången och äta nybakad hallonpaj.





saker värda att minnas.

Sommartid.




Daniel gjorde kullebyttor idag.

1 Maj



sol.cider.musik.tidningar.cigaretter.plommon.kuddar
pussar.myror.chips.solglasögon.mys.kullebyttor.