It's only rock n roll but I like it!

Nu har Stefan precis åkt hem i regnet. Hela kvällen har han varit här och spelat tillsammans med mig den snällingen! Det blev allt från pop till blues till lite eget och en massa improvisation. Jag lever verkligen för det här! Det finns inget bättre än musiken. Där rivs alla murar och det finns inga rätt och fel. Där kan jag vara mig själv i något slags euforiskt rus, och ingen kan dra mig ur det!


Vad som är helt underbart då är att det låg ett brev på köksbordet idag när jag kom hem. Jag öppnade det och läste: "Johanna, Du är antagen till Nordiska Rockmusiklinjen år 07/08". Yes vänner! Jag kom in!




-"I'm moving out from this jungle".


För vi är pirater allihopa!

Jajjemen! Nu har jag varit och sett Pirates 3 med Stefan, och den var huuuur bra som helst! Hoho! Jag vill se den igen, och igen..och igen!
OCH Mr. Depp är den absolut hetaste mannen ever! Yes!

Det har hänt MYCKET de senaste dagarna, men just nu har jag varken tid eller ork att redovisa. Kanske att det får bli en annan gång. Just nu vill jag bara att allt ska fixa sig tills nästa tisdag och att rätt ska välja rätt!

Weeheey, I'm a happy girl!

Jag är så otrooooligt glad nu! Det känns som att jag både vill skratta och gråta (av glädje) på samma gång! Varför? Två av mina kära (Hedda-Dead & Verbs) som har fattats mig i ett halvår har äntligen kommit tillbaka! Det känns så skönt. Jag har precis sagt hejdå till Hedda i telefonen och det känns som att tiden oss emellan har stått stilla hela tiden. Fast jag tror nog allt att hon har blivit lite vassare sen sist, men det återstår att se in "real life"! Och när blir det om inte redan IMORGON! Yes, jag är peppad till 1000 nu!


Idag skulle jag inte jobba så jag tänkte att jag skulle få mig en skön sovmorgon. Hmpf! Klockan halv tio vaknar jag av min "inre" klocka. Det är tacken man får efter att stressat upp tidigt varje morgon de senaste veckorna. Så det var bara att hoppa in i duschen och göra sig redo för dagens bravader.

Det började med en tur till Gislaved där det blev en ny stor kuvertväska i svart lack, värmeskyddande mousse, popcorn och ett besök i "gröna butiken".

Sedan åkte jag vidare mot Gnosjö där jag besökte 2:nd hand och införskaffade mig en svart hatt, ett armband, nån hatt/hårspänne-grej, en sommarskön sjal och ett par solglasögon. Me like!

Klockan 16.01 befann jag mig utanför cofféa där jag mötte upp med söta Sanna, som jag inte har träffat sen i februari. Typ. Det blev fika, massa prat och trevligt, trevligt! Då Sanna kom på att även hon ville kolla in 2:nd hand, åkte vi tillbaka till Gnosjö och provade ful-fula jeans. Jeansen jag provade gav mig 8-barns-mamma-höfter. Det vill säga stoooora! Men ytterligare en väska (80-tal!) fick följa med mig hem och jag var nöjd för dagen.


20193-147


Kvällen har spenderats med mami, mys-mat och telefon, och jag är så himla glad för att Anton åker hem mot Anderstorp imorgon istället för på söndag! Party på lördag ju! Hoho!


Nu ska jag titta på någon av filmerna jag fick i mitt cdon-paket igår. I love it!




 

-Hey ho! Let's go!


Raindrops is falling on my head...not!

Vilken härlig dag det har varit idag! Sol, varmt och lagom mycket blåst. Det var en perfekt dag att jobba på dagiset, då alla barnen kunde vara ute hela dagen och man själv fick sitta i solen och njuta. Dom kunde till och med äta mellanmålet utomhus vilket var mycket uppskattat. För när smakar maten bättre än när man är ute?


Mami ringde när jag var på jobbet och sa att jag hade fått mitt brev från Nordiska rockmusik linjen. I och med att nyfiken är mitt andra namn så bad jag henne slita upp kuvertet och tala om vad som stod. Jag ligger som 2:a reserv, så lite besviken blev jag allt. Eller riktigt mycket. Jag ville verkligen spendera ett år där. Men vad räknar man med när dom tar in sex sångare per år bland massor av sökanden? Dock pratade jag med en tjej som går där när jag var och skrev mitt prov, och hon hade blivit andra reserv förra året men kommit in ändå. Så hoppet är väl kanske inte helt ute. Det handlar nog mest om tur tror jag. Vilket jag i och för sig är väldigt dålig på att ha. Haha.

Nu har jag precis tittat på desperate housewifes och jag måste bara säga: Guuuud vad hemsk Orsons mamma är! Och den där Alma. Vattenkoppor på henne!





- Every time I see your face, my heart smiles.

För jag är en liten mört...

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse? Kan jag gå runt i mitt nattlinne hela dagen?
2. Hur mycket kontanter har du på dig? Typ 15 pix i väskan eller nåt.
3. Vilket ord rimmar på "test"? Pest.
4. Favoritplanet? Min.
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil? Markus.
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil? "Ring ring ring" typ.
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu? Bh, linne och grön t-shirt med väldigt stor urringning.
8. Sätter du etiketter på dig själv? Ibland.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig? Jag har inga skor nu, men innan hade jag mina rosa reebok för jag var ute och prominixade.
10. Ett ljust eller mörkt rum? Olika i olika rum ju!
11. Vad tycker du om personen du fick denna enkät av/hittade denna enkät hos? Vet inte.
13. Vad gjorde du vid midnatt? Såg "never been kissed".
14. Vad står det i ditt senast mottagna SMS? "Tack ;) en rödspätta med bajs på väg!"
15. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven? Gbg?
16. Vilket uttryck använder du mest? Käre värld kanske.
17. Till vem sa du "jag älskar dig" senast? Selma.
18. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast? Oj, det minns jag inte.
19. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna? Cigg, pepsi max och inget mer.
21. Vilken ålder har varit bäst hittills? Jag gillar att vara 20.
22. Din värsta fiende? Alla som bestämmer över mig.
23. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu? Cerise med ett Dolly Parton-citat.
24. Vad var det senaste du sa till någon? "Det är bara du som håller på med sånt."
25. En miljon dollar eller förmågan att flyga? Pengarna, tack.
26. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu? Kanske. Jag har inte bestämt mig än.
27. Senaste låten du lyssnade på? Något med Creed som Anton lyssnade på i bilen igår.



-Ta reda på vem du är och var dig själv i alla väder.


Solens och vindarnas ö.

Här sitter jag och tittar på bilder från helgen som har spenderats på Öland. Det kändes grymt bra att få krama alla igen och att hänga runt och bara vara. Fast det är klart, en del jobb blev det ju också. Det var ju därför vi åkte!

I fredags blev det mest häng och en kort genomgång och presentation. Jag har väl inte glömt att säga att jag är ansvarig för patrullen i år?! Woohoo! Jag tror allt att jag håller på att bli lite vuxen nu.

Igår var det mest jobb under dagen, och på kvällen var det diverse lekar, som jätte & ynk och Muffin' Man. Efter det var det skönt att göra ingenting med några av pärlorna. Jag fick världens bästa massage av Hugo (Han är verkligen grym!) och sen gick jag och Johan på rundvandring till ca 03:30. När vi skulle in hade jag glömt nyckeln och portkoden fungerade inte, så vi fick ringa och väcka Markus som kom ner som en räddare i nöden. Jag säger bara en sak: Bästa mannen! Hoho!

Efter fyra timmars sömn var det dags för dusch, frukost och sedan lite lekar ute i solen. Snappa näsduk och kasta stövel var givna, men brännbollen är trots allt min stora favorit! Har jag sagt att jag är grym på lyror? Det är jag.

En sak är så sant som det är sagt. Man äter aldrig så mycket och så ofta som man gör på Klinta. Det är mat hela tiden! Helt sjukt.

Så nu sitter jag här och längtar med ett litet pirr i magen efter vecka 28. Då får jag spendera mer än en helg på mitt absoluta favoritställe!




 


-Det ska va' gött, gött, gött, gött...å leva.


Jag, Cicci, Spårvagnar och Moneybrother.

Nu är jag hemma igen efter några dagar i huvudstaden, vilket har varit huuuuur kul som helst! (jo Anton, det går!). Det började med intervju och lite sång hos skolan i Nyköping. Det gick verkligen huuuur dåligt som helst, så den kan jag nog bara säga tack och hej åt. Fast jag fick snacka en snabbis med Johannes och Elin igen, så det var fest!


Efter det åkte jag upp till min Cicci i Stockholm och första kvällen både började och avslutades med några glas rött. Det var så trevligt, så trevligt så! Och att träffa familjen igen var guld!

Torsdagen spenderades inne i stan där det blev spring i massor av affärer. Följande fick följa med mig hem:

*Vit skjortklänning/tunika. Typ.

*Aprikos klänning.

*Vans-liknande skor.

*Multi-glittriga ballerinas.

*Svarta ballerinas med svarta paljetter. Dom är sååå fina!

*Mascara.

Och det bästa

*En Louis Vuitton-väska i brunt skinn, köpt på second hand. Den är så fin, så fin!


Väl hemma hade dom snälla föräldrarna lagat mums-mat. Tacos stod på menyn och känt sedan tidigare är att familjen Danielsson gör världens godaste guacamole (stavning?), så gode gud vad jag åt!!

Efter maten var det dusch, fix och lite för-förfest innan det bar av till Ami, där jag träffade fyra sköna tjejer med huvudet på skaft. Tack gode gud. Jag trodde att jag skulle få spendera hela kvällen med ett gäng rätt så korkade stureplansbrudar! Men så var alltså inte fallet. Det blev öl, cider och vin innan det bar iväg med taxi in till stan.

Först på listan stod Café Opera, men där var så sjukt mycket folk och trångt, trångt, trångt, så vi gick vidare mot Laroy där vi stannade resten av kvällen. Det blev en riktigt bra kväll/natt med stök, ös, massa drinkar, en del lustiga människor och ett samtal med Anders Wedin (Moneybrother) som jag kan leva på de kommande två månaderna!

Vid ca halv fem var vi hemma igen efter en lång och dyr taxifärd, och då var det dom vanliga nattamackorna som åkte fram tillsammans med mjölken.

Idag var det lite segt och gå upp, men tåget skulle gå kl 14:20 så det blev lite hets på slutet. Det var riktigt sorgligt att säga hejdå till familjen, och när jag kramade Cicci-baby hejdå sista gången blev det precis lika jobbigt som det alltid har varit. Att jag aldrig kan för-varna migsjälv!

20193-146


På tåget var det 1:a klass (Nej, jag brukar inte åka så, men det var det enda som fanns den här gången. Problemet är bara att jag känner att en gång första klass, alltid första klass-syndromet har kickat in. För visst är det såå mycket skönare?!) hela vägen med gratis tidningar, te och frukt, vilket satt riktigt bra i baksmällan.

Så nu är jag hemma och har precis packat upp och packat på nytt, för i morgon bär det av till Öland. Klockan två blir jag upphämtad av Anton och någon gång på söndag kväll är jag tillbaka igen. Och visst, det ska bli såå kul att träffa alla igen (!), men det ska även bli skönt att få komma hem till vardagen igen.




 

-I'll pray for a sunny day.




Btw. Jag har ju bilddagboken oxå, där du hittar mig som jagged. Där finns några fler bilder att se.


Mamma Mia.

Nu är jag precis hemkommen från Göteborg där jag, mami, Anki och Johan har varit ute och ätit och tittat på Mamma Mia. I flera månader har folk runt omkring mig pratat om hur himla bra den är, så jag gick nog tyvärr in i Scandinavium med lite för höga förväntningar. Den var inte alls så fantastisk som jag trodde att den skulle vara, men visst, 8/10 får den allt i alla fall. Fast jag tror att den otrevliga, tuggummismackande, illaluktande kvinnan och hennes dotter - som till och med var snäppet värre! - som satt brevid mig gjorde sitt till också. Jag har verkligen inte lärt mig "registrera - släpp"- grejen som Krister tjatade om under hela trean.

---


Nu har jag pratat klart med Stefan, så nu ska jag bara boka mina tågbiljetter som ska ta mig till Nyköping och sen Stockholm, där jag ska träffa Dave och sedan Cissi, och sedan ska jag lägga mig i min übersköna säng och titta på dagens inspelade O.C och sedan sova.

I morgon är det dags för jobb igen!



 


-Thank you for the music!


Lesbisk kampsång? Nej tack.

Jaha, då var det klart. Serbien tog hem segern i Eurovision Song Contest. Och vem blev gladare av det? Inte jag i alla fall. Av resultatet att döma så kan inte Europa rösta på vilka låtar som är bäst, utan istället röstar man på de länder som står en närmast. Hur kunde det annars gå så bra som det gjorde för Turkiet? Jag menar, dom fick ju en hel del poäng. Kan inte Europa chockera någon gång? Våga lite, så man slipper höra liknande låtar på radion år efter år efter år!

Personligen var mina 3-i-topp:

  • Ungern (Skönt bluesinspirerad, med en tjej som hade en såå skön röst!)
  • Sverige (Såklart! Vad går upp mot the Ark en trist tisdagskväll?)
  • Irland (Här är det nog inte många som håller med, men guuud vad glad jag blev av den här låten! Okej att dom hade kunnat skippa den irländska flöjten som är med år efter år, men sångerskans röst var verkligen originell och kan man klaga på en text som "they can't stop the spring"?!)

Så nu ska jag lägga mig under täcket och sura i en vecka. Eller i alla fall tills i morgon, då jag ska åka iväg till Göteborg och titta på Mamma Mia.





-Man ska inte tävla i musik!!!


Kom igen nu 'rå, Sverige!

Ahhh, nu är det äntligen lördag igen! Det är så otroligt skönt med dagar utan några fasta planer. Dagar då allt får komma som det vill. Dagar då man bara kan ligga i solen hela dagen och slappa - med gott samvete!


Veckan började med jobb och ett besök på sjukhuset. Sedan bar det iväg till Karlstad, eller snarare sagt Ransäter, där jag såg min drömskola "in real life". Det var verkligen såå vackert! Stora gröna områden, massor av träd och bara vita små hus så långt ögat nådde.

När jag först kom till mitt övernattningshus trodde jag att jag skulle bli ensam hela natten, men efter någon timma dök trevliga Elin och Johannes upp och höll mig sällskap till "Fröken Sverige" - filmen med den absolut finaste fejk-veganen ever! Jag kan inte hjälpa det. Trummisar ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och varje gång jag ser filmen så kommer jag att tänka på den där speciella som upptog ¾ av mitt liv för ca 2 år sedan.

Dagen efter skrevs det prov och sedan var det bara att återvända hem igen med den krångliga kollektivtrafiken. Allt krånglade redan från början, då jag stressade upp mig i bussen för att jag inte trodde att jag skulle hinna med tåget i Karlstad. Så istället för att åka Ransäter-Karlstad-Skövde-Jönköping-Värnamo-Gnosjö, fick jag åka Ransäter-Karlstad-Hallsberg-Mjölby (där favorit-Dave bor!)-Nässjö-Jönköping. Det hela av slutades med taxi, som egentligen bara skulle gått till Gnosjö, men den snälla chauffören körde mig ända hem till min röda dörr! Och som lite plåster på såren lät SJ mig åka första klass på alla tåg från och med Hallsberg. Det var väl allt bra snällt?!



Nu är det snart dags för Schlager-EM och jag kommer sitta bänkad framför TV:n med Öl, salta pinnar och Sverigeflaggan i högsta hugg! Jag tycker nog allt att det är Sveriges tur att vinna nu!


20193-145


-You see baby, I'm the worrying kind.


Alla pratar om dessa hundar!

Antagligen har hela Sverige nu hört att "suggan" inte kan hålla sina hundar i styr, utan låter dem ränna fritt i lilla Anderstorp och anfalla både barn och hästar. Med risk för att låta som några av mamis lite äldre kunder så kan jag bara säga: "det är bedrövligt"!

På grund av detta kom smålandsnytt till jobbet idag och filmade och intervjuade både chefen och några barn. Frågan var vilka åtgärder som ska tillämpas, men jag tycker att alltihop blev ganska flummigt. Ett av barnen gav bäst svar på frågan "vad tycker du om att inte kunna vara ute" (jaa, smålandsnytt är VÄLDIGT dramatiska). Hon svarade bestämt att det var bra! Haha. Av alla barn så väljer dom den som alltid vill vara inne och leka.


 

Nu sitter jag med lite resfeber och massor av ångest för att jag vare sig kan mina låtar ordentligt eller har övat tillräckligt på gehöret. Och ännu värre..jag håller på att tappa rösten. Det är typiskt att det ska behöva hända när man verkligen behöver den. Nu kommer jag få koncentrera mig stenhårt på sången och då kommer säkert gitarren att gå åt pipan. Jag är verkligen som en man. Jag kan inte göra två saker samtidigt!

Fast mami var jättesnäll och gav mig riktigt starka halstabletter som jag ska knapra på fram tills att det gäller. Hon är allt bra att ha, hon!


Men väskorna är packade och gitarren är stämd (precis som att den kommer vara det imorgon) så nu ser jag inget annat än att hoppa ner i sängen för att insupa lite sömn.


20193-144



-När kommer lyckan för hundar som oss?


 


Dagens.

Dagens upptåg: Jobbat, gått och pratat i telefon.
Dagens klädsel: Ljusa stuprör, vitt linne och svart klänning.
Dagens ytterkläder: Röda ballerinaskor och grå parkas.
Dagens smycken: Silvrigt dubbelhalsband.
Dagens frisyr: Plattat och uppsatt lugg.
Dagens teve: CSI NY som börjar NU.
Dagens mat: Potatismos och ugnsstekt falukorv.
Dagens roligaste: Tillbaka på jobbet.
Dagens tråkigaste: Att inte få tag på folk man vill få tag på. Och vetskapen om att jag måste plugga.
Dagens låt: "Me and Bobby McGee" med Janis Joplin.
Dagens bok: None.
Dagens telefonsamtal: Pratade nästan precis med Anton som tycker att man ska säga: "vänta lite..." typ.
Dagens sms: Haha. Samma där fast kl5 i morse.
Dagens köp: Skorpor och en tidning.
Dagens humör: Opeppad men ändå taggad!
Morgondagens planer: Jobba, åka till sjukhuset, plugga och öva låtar.


Me and Bobby McGee.

Nu är helgen förbi och likaså min sjukskrivning, så idag var det bara att ställa klockan och promenixa iväg till jobbet. Och guuud vad jag har saknat det! Det var hur kul som helst (nae, inte hur kul som helst, för det går inte (anton.)) att träffa alla igen och det har verkligen hänt saker sen sist! A har slutat med blöja, B har tappat tänder och C har börjat potträna. Haha. Kul och intressant, I know!


I lördags var jag iväg på konfirmation hos mitt sockersöta kusinbarn. Kyrkan var väl ungefär lika härlig som vanligt, och gav träsmak i rumpen, men det var riktigt kul att träffa Norge-släkten igen.

Efteråt bjöds det på godaste maten, tårta, kranskaka (norsk favorit) och trevligt sällskap, och någon gång runt 01 satte jag och mami fötterna på hemmaplan igen.


Nu ska jag sätta igång att plugga inför torsdagen. Massor av musikteori och gehör ska läras in och två låtar ska sitta i ryggmärgen. Jag är sjukt opeppad!

Jag måste även få tag på Stefan och fråga om han är peppad på mina & Antons plans inför helgen. Men hur lätt är det när han slutar jobbet kl 24 och man själv ska upp vid 6?!


 



-Freedom is just another word for nothing left to lose.


Den 2:a dagen

Vid ett idag kom jag hem från Stefan efter gårdagens och nattens bravader. Måste säga att så kul som jag har haft den här helgen har jag inte haft på evigheter! I lördags var det hotellet och i går var det siggespremiären (med alldeles för mycket folk!) och hela tiden har jag befunnit mig i det bästa sällskapet!

Eftermiddagen blev slapp med the Rose (filmen) och sömn, innan Selma kom och hämtade upp mig för att åka iväg en runda och få i oss lite mat.
Efteråt följde jag med på städning av banken och nu sitter jag här.
Räkningarna är betalda och DHW är inspelat, så jag känner att detta är vad som får bli skrivet idag. Nu är jag så himla trött!
Men en sak är i alla fall säker. Så bra som jag mår just nu, så bra har jag inte mått på evigheter!




-and i'm not sure it's gonna be you and me.