BellaLanterna.



Har precis kommit hem från en mysig liten italiensk restaurang och är så mätt så mätt. Pizza med parmaskinka och ruccola är farligt gott. I natt jobbade jag och idag har jag stressat med tvätt och skola, så ikväll checkar jag in tidigt för att vara på topp i morgon när plugg och valborgsfirande väntar.




Öga för öga, tand för tand.



I morgon ska jag till tandläkaren för första gången på tre år och jag gillar det inte. Antagligen kommer jag få reda på att jag har två hål i varje tand och måste börja med löständer innan jag hinner fylla 24. Smärtsamt. Får i och för sig ett party-trick att spexa med i så fall.

_

Daniel och hans band vann smålandsfinalen så om några veckor går bussen mot Uppsala och riksfinal. Himla fint det där!


Un petit.




Eftermiddagen har ägnats åt att baka mini-macaroner. Små mintgröna knappar med smak av citron. Busenkelt och hur gott som helst!

Som gråsparven när hon sjunger.

Förra veckan var det två spelningar, igår var vi på releasefest för två växjöband, idag spelar några kompisar på en festival i trakten och i morgon är det smålandsfinalen i rockkarusellen. Det är mycket spelningar nu. Mycket spelningar och lite plugg..


Babian förra veckan.





Breakfast at Skåres.




En tradition när csn-pengarna kommer och kylskåpet är helt tomt.
Snart ska vi låna en bil så vi kan åka till Maxi och storhandla! Måste.ha.jordgubbar.

What do the waves have to say now?




Slow down
And let the waves have their way now, now
Slow
And let the waves have their day





Interpol – The Lighthouse


keith.

Jag kommer inte riktigt ihåg vart, men för ett par månader sedan hittade jag några nytagna bilder på Keith Richards som blev placerade i en mapp på datorn. När jag hittade dom nu så förstår jag verkligen varför jag sparade dom och klappar mig på axeln. Dom är helt underbara.







För en lång lång tid.

Det blev en riktigt kort promenad då Växjö ikväll bjuder på snö. Tack Island. Jag trodde att det skulle vara dags för vår nu. Annat var det på långfredagen..



Drömma kan man ju..

I can hold your beautiful hands.

Inte ett jäkla skit har jag fått gjort idag. Röven. När jag vaknar kommer jag alltid på massor av roliga saker som jag vill fylla min dag med, men när man väl har hamnat framför datorn är det svårt att ta sig härifrån. Det är tusanimig dåligt med självdiciplin här på nygatan. Har inget annat val än att ta tag i mig själv nu, klockan nio på kvällen, och dra mig ut på en promenad runt sjön, dusch och sedan lite plugg.
Tänkte i alla fall dela med mig av dagens soundtrack genom spotify. Det är bara att klicka på spellistan!





nittondeapril2010.



Mycket öl och lite sömn gör Johanna till en himla glad men också väldigt trött människa som inte orkar skriva, men rackarns vilken fin helg det har varit. Att träffa Lollo igen var hur bra som helst och jag tror inte att jag någonsin kommer att tröttna på Kalmar. Bandet gick vidare och ska spela på smålandsfinalen i Växjö på söndag och är man snäll så går man dit och håller tummarna. Jag stannar nog hemma i protest, då en vinst nu gör att min hane är ett steg närmare att vinna hela karusellen och därmed har chansen/risken att få åka ut på turné i flera veckor i sommar. Fast då är kanske min egoism förbrukad för en livstid.. Han är ju ändå himla fin när han spelar på sin gitarr.



sextondeapril2010.



Vi har storstädat och lyssnat på Suburban kids with biblical names, så nu skiner silvret igen. Ikväll åker vi till Ljungby där pojkarna ska spela tillsammans med Babian och i morgon är det äntligen dags för Kalmar! Om ni är där, kom till Vallen vid tre ungerfär så får ni höra på skön rock n roll!

fjortondeapril2010.

Har nog sovit lite för lite och får inte
sova först om 12 timmar. Intressant natt..


Time goes by so slowly.

Jag försöker hålla mig vaken så jag kan sova länge i morgon och sedan jobba hela natten. Det börjar bli långtråkigt. Inte ens när det handlar om att hålla sig vaken har jag någon självdiciplin. Om det däremot skulle vara så att jag skulle upp vid 7 i morgon skulle jag vara hur pigg som helst nu..

Hung up.

Jag är inget större Madonna-fan men det finns ingen bättre första-låt att spela i iPoden när man ska börja promenaden än den här:


trettondeapril2010.



+sol
+långpromenad
+träffa Martina på någon uteservering och njuta av vin i solen
+fått erbjudande om att jobba redan imorgon (Jatack!)
+
åka till biblioteket
+läsa "Döden och pingvinen" som är väldigt fin
+kyckling&keso
+vårjacka och tygskor
-försöka plugga en skvätt

Dagen innehåller finfina saker och kan alltså (förhoppningsvis) inte bli annat än bra.

tolfteapril2010.

Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!Jag har fått sommarjobb!*LYcKliGatJeJEn_87*

elfteapril2010.

Eftersom jag har en nästan helt ledig vecka framför mig gick jag till biblioteket idag och lånade hem massor av fint tidsfördriv. Passar perfekt för både regnmys och solhäng och det ska bli himla skönt att läsa något annat än kurslitteratur och lyssna på något lite svängigare än föreläsningar.


niondeapril2010.



Igår var jag hos Frida och det resulterade i att mitt hår fick en ny färg. Det är nog allt lite rödare än bilden visar dock. Nu är jag i alla fall redo för att möta våren!

åttondeapril2010.

Jag har precis övat sång i ca 2 timmar inför dagens lektion och är nu helt svettig. Eller nästan i alla fall.. Varm som tusan kanske är mer rätt. Tycker synd om grannarna men fan vad jag ska bli bäst på att bälta.
Nu blir det dusch och öva lite på högskoleprovet innan jag åker ut till campus för skola och sedan en träff hemma hos Frida som ska hjälpa mig med något spännande..

Långsamt glömmer man bort allt, även pojkar i manchestertyg.

Det har varit en himla bra dag även om jag egentligen inte har fått något gjort av det jag hade planerat. Däremot har jag städat, haft fikabesök, pratat med en sockerbit i telefon, ätit köttbullar (som jag har varit sugen på så länge!) och lyssnat på musik som är så bra att man bara kan le. Dagens bästa var när vi fick reda på att min hanes band har gått vidare i Rockkarusellen och därmed kommer tävla i Kalmar nästa helg. Det betyder att jag får träffa Lollo igen, mycket tidigare än vad jag kunde hoppas på! Så nästa lördag blir det partey och övernattning i en av de bästa städer jag vet med en av de bästa jag känner. Helt plötsligt känns inte helgens högskoleprov riktigt lika jobbigt.


Det bäddar för en fin vår.

Idag släpptes Slashs nya skiva som innehåller fina sammarbeten med bland annat Chris Cornell, Ozzy och Dave Grohl. Det mesta är så himla fint och bra och jag blir glad i hela kroppen. Våren är räddad. Om ni vill lyssna genom Spotify kan ni göra det genom att trycka på bilden!




femteapril2010.



Tentan är äntligen klar och inskickad. Det betyder att jag idag ska ta mig en helt ledig dag och inte göra något som är till någon nytta. Kanske att det blir en promenad om vädret tillåter men mest kommer det bli film, telefonsamtal och så vill jag börja läsa den där boken jag har varit sugen på så länge nu. Döden och pingvinen heter den visst.. Börjar i alla fall det hela med det senaste avsnittet av Grey's Anatomy och påskgodis.


fjärdeapril2010.



Nu är jag så sjuktinihelvetesjävla trött på min tenta som aldrig vill bli klar. Har bara 200 ord kvar att skriva men noll inspiration. När jag är klar ska jag i alla fall dricka massa massa äppeljos och titta på 2012 med min man.


tredjeapril/påskafton.

Idag har jag (tillsammans med min hane) ätit årets första lunch utomhus.






Picknick med hemmagjord laxpastasallad, baguetter, öl och choklad är det bästa!


Nu ska jag plugga lite tenta och sedan är det nog bud på att gå ut en runda. God öl på Bishops lockar som tusan.


förstamars2010.




Glad påsk till alla er som inte är min syster också! Nu går vi ut i stan och njuter av vårsolen, äter glass och letar reda på ett gott vin till kvällen!

Du var aprilhimlen.

Idag saknar jag min syster lite extra mycket. Varför just idag vet jag inte. Det är väl bara så ibland!
Men när man inte har tid eller råd att åka till Göteborg för att träffas kan man i alla fall lyssna på den låten som man förknippar med henne allra allra mest och hälsa lite glatt här och önska en glad påsk! Hej hej!


Börjar dagen med att gå runt sjön. Jag och...

dsc00282 (MMS)

Börjar dagen med att gå runt sjön. Jag och mammorna med barnvagnar, aka vi utan jobb..